Hoe te genezen van een lumpectomie

Lumpectomies uitgevoerd om de borst te sparen wanneer vroeg stadium van borstkanker wordt gediagnosticeerd. Typisch straling volgt een lumpectomie alle resterende kankercellen te vernietigen. De meeste lumpectomies worden uitgevoerd op een poliklinische basis, maar de operatie veroorzaakt nog steeds een groot trauma aan het lichaam. Het kan weken of maanden duren om volledig te genezen van een lumpectomie.

Instructies

•  Breng een pak ijs over je bandages voor 20 minuten per keer, om de paar uur, voor de eerste dag of twee na je terug naar huis uit het ziekenhuis. Icing uw wond zal de zwelling te verminderen en te helpen met de pijn. Ice packs zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en drogisterijen.

•  Vermijd alles optillen van een gewicht van meer dan vijf pond voor een aantal dagen na uw lumpectomie. Als je had ook okselklieren verwijderd tijdens de operatie, kan uw activiteit nog meer worden beperkt. Omdat elke operatie is anders, vraag dan uw arts of controleer uw ontslag documenten voor specifieke instructies van uw procedure.

•  Draag een beha voor een week na de operatie of langer, afhankelijk van de bestellingen van uw chirurg. De beha is ontworpen ter ondersteuning van uw borsten, voorkomen dat uw steken uit te trekken, en het gemak zwelling en ongemak. De beha moet gedragen worden tijdens de dag en tijdens het slapen.

•  Neem over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol om uw ongemak te verlichten. Als OTC-medicijnen zijn niet effectief bij het beheersen van uw pijn, vraag dan uw arts om een ​​recept sterkte pijnstiller.

•  Zorg dat uw incisie nat. Neem spons baden totdat je hechtingen worden verwijderd of uw arts zegt dat douchen is toegestaan. Laat iemand helpen je haar wassen in de gootsteen, indien nodig.

•  Houd uw chirurgische wond bedekt. Afhankelijk van de grootte van uw incisie, kan u zowel intern, wegwerp hechtingen en externe nietjes of hechtingen. Uw arts zal u vertellen of deze moeten gedekt blijven. Algemeen moet de incisie blijven verbonden voor de eerste 72 uur na de operatie.

•  Leeg elke chirurgische drains ingebracht in uw incisie, en noteer de hoeveelheid vloeistof geleegd. Uw afvoer moet meerdere keren per dag worden geleegd, en u kunt dit doen door het verwijderen van de bollen aan het einde van de afvoer buizen. Niet alle vrouwen zullen voorzien afvoerbuizen na de operatie.

•  Slaap op je rug tijdens je herstelperiode om te voorkomen dat de druk op je borst. Dit zal helpen met zwelling en pijn. Gebruik kussens om te voorkomen dat rollen over in het midden van de nacht of slapen rechtop in een stoel.

•  Meld eventuele symptomen van mogelijke complicaties met uw arts onmiddellijk. Koorts, verhoogde zwelling, afscheiding uit de tepel of incisie lijn, toegenomen pijn of blauwe plekken en bloeden alle medische zorg nodig.

•  Follow-up met uw chirurg als besteld. Zorg ervoor om eventuele zorgen bespreken met uw arts bij uw benoeming en hem in kennis van de koorts of pijn je ervaart.