Hoe te Gemacereerde wonden te behandelen

Een gemacereerde wond is een letsel waar achtergrondmuziek, wit, verslechterende huid rond de plek van het oorspronkelijke letsel. Maceratie treedt op wanneer te veel vocht zit gevangen tussen de wond en de bandage - soms het exsudaat (kwel van biologisch afval uit de wond) ontsnapt en wordt gevangen onder de bandage, en soms ook de wond zelf wordt al te vochtig. Maceratie maakt helende moeilijker, dus het moet met zorg worden behandeld.

Instructies

•  Verwijder alle oude bandages rond de wond en inspecteren op tekenen van maceratie. Rottende huid, verrotting, of stank zijn tekenen van een infectie die moeten worden geëvalueerd en behandeld door een medische professional. Lichtvaardig geweekt weefsel kan thuis worden behandeld als de toestand van de patiënt niet afneemt.

•  Maak alle overtollige vocht uit de wond met steriele gaasjes. Controleer de wond zelf voor wondvocht en geniet zo veel mogelijk met het gaas.

•  Spoel elke wond die is gevuld met pus of andere afscheiding. Gebruik een schone spuit met steriel water om resten uit de wond te spoelen, vervolgens genieten van het water met een steriel gaasje. Slechts 2 oz. of minder water voldoet voor de meeste wonden.

•  Behandel de wond met een antiseptische / verdovende crème of spray. Bacitracin of Neosporin zijn goede keuzes. Slechts een druppel of twee van de crème of een paar pompen van de spray is voldoende - het doel is om te dekken, niet smoren, de wond. Zorg ervoor dat de wond is vochtig, maar niet nat.

•  Re-bandage de wond, met behulp van een verband dat is ademend.

•  Controleer de wond om de vier uur. Vervang het verband, genieten van elke nieuwe wondvocht, en controleert de voortgang van de maceratie. Als de toestand van de wond verslechtert, medische hulp.

Hints

  • Als een wond wordt gemacereerd zelfs zonder exsudaat, ligt het probleem meestal dat de wond nat en het verband is niet correct veranderd. Er is geen goede reden, kort onvoldoende wondverzorging, voor een snit met weinig of geen afscheiding te verweken. Houd de wond vochtig zonder nat, en verband veranderen na onderdompeling in water om contaminatie te voorkomen.
  • Maceratie is een ernstige belemmering voor de wondgenezing en een aanzienlijke verbetering van de kansen van de infectie. Bekijk de wond zeer zorgvuldig en controleer de temperatuur van de patiënt tekenen van systemische infectie te identificeren. Gemacereerde wonden zijn meer kans te worden beschadigd door secundaire wrijving blessures, dus als de wond is op een schuren punt, nemen extra voorzorgsmaatregelen om de wond, inclusief het gebruik van moleskin beschermen.