Hoe te gebruiken Oefening behandeling van multiple sclerose

Hoe te gebruiken Oefening behandeling van multiple sclerose

De voordelen van lichaamsbeweging bij mensen met multiple sclerose zijn goed gedocumenteerd. Oefening kan spierkracht, ademhaling, balans, de botdichtheid en de algemene conditie te verbeteren. Oefening kan ook het verbeteren van blaas- en darmfunctie, veel voorkomende problemen bij multiple sclerose. Een goed ontworpen oefening plan kan uiteindelijk het verbeteren van de algemene vooruitzichten en de kwaliteit van het leven.

Instructies

•  Wees realistisch. Beoordelen van de mobiliteit en vermoeidheid patronen. Integreer oefening in gebruikelijke activiteiten. Sommige oefeningen kunnen worden gedaan in de keuken tijdens het wachten op eten te koken. Anderen kan worden gedaan tijdens het kijken naar televisie of vóór het opstaan ​​uit bed. Begin met slechts één of twee oefeningen en een paar herhalingen.

•  Probeer oefeningen in de horizontale positie. Oefening op een stevige matras of vloerbedekking. Voorbeelden zijn knie tot borst verhoogt, billen raises, arm omhoog en het bekken kantelen.

•  Oefening in de zittende positie. Oefening in een rolstoel aan de keukentafel. Plaats de palmen op een theedoek. Schuif hem naar voren over de tafel om de armen te strekken. Gebruik een rol van plastic of folie wrap om de pols en arm krullen doen. Neem diep adem tijdens de vergadering aan de buik uit te oefenen. Dit kan verbeteren houding, die vaak verzwakt multiple sclerose.

•  Kniel op handen en knieën voor extra oefening. Verleng een arm of been. Uiteindelijk werken tot uitbreiding van een arm en het andere been. Oefenen buikspieren door hen in terwijl knielend trekken.

•  Voer oefeningen in de verticale positie als mobiliteit toelaat. Plaats een stoel in de omgeving aan te houden. Houd de knie recht terwijl het verhogen van het been naar voren, achter en aan de zijkant. Probeer oefeningen om het evenwicht te behouden zonder de stoel. Zet de voeten dicht bij elkaar en staan. Herhaal dit met de ene voet voor de andere.

•  Bouw geleidelijk. Beheers twee oefeningen met vier herhalingen per stuk en dagelijks herhalen. Beoordelen van vermoeidheid voor het toevoegen van andere oefeningen om multiple sclerose te behandelen. Voeg slechts een nieuwe oefening over een periode van drie dagen.

Hints

  • Oefening onder toezicht van een arts en met de hulp van een fysiotherapeut.
  • Bewegen in het water is uitstekend geschikt voor mensen met multiple sclerose. Het water biedt ondersteuning voor verzwakte ledematen, kan een groter bereik van de beweging en voegt weerstand tegen spierkracht op te bouwen.
  • Oefening kan bijdragen tot oververhitting in multiple sclerose. Drink koele dranken. Oefening binnen met de thermostaat afgewezen.