Hoe te gebruiken Kurkuma ontsteking en pijn te verminderen

Kurkuma is een roestbruine spice, lichter van kleur dan paprika. Kurkuma heeft een licht aardse smaak, en wordt vaak gebruikt in de Oost-Aziatische en Hongaarse gerechten. Dit kruid is bekend, niet alleen voor zijn aroma en smaak, maar ook om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Kurkuma, bekend als curcumine, vermindert de ontsteking in het lichaam, en recente medische studies blijkt dat mannen die kurkuma eten consequent lagere prostaatkanker. Vermindering van ontsteking in het lichaam is een belangrijk onderdeel om een ​​goede, lange gezondheid, dus leren hoe je kurkuma gebruiken om ontsteking en pijn te verminderen in je leven kan hebben op lange termijn voordelen voor de gezondheid die veel hoger zijn dan alleen met behulp van deze specerij als additief voor levensmiddelen.

Instructies

Hoe te gebruiken Kurkuma ontsteking en pijn te verminderen

•  Koop kurkuma in bulk. Je zal geleidelijk werk tot een theelepel kurkuma per dag verbruikt, dus het kopen kurkuma in kleinere flessen zal niet rendabel zijn. Kijk naar biologisch voedsel winkels of online voor bulk kurkuma benodigdheden.

•  Voeg 1/4 van een theelepel aan uw dieet. Populaire kurkuma opties omvatten beregening het op roerei, het toevoegen aan soepen, toevoegen van kurkuma roerbak, of mengen in sauzen zoals pasta saus of salade dressings.

•  Verhoog uw kurkuma inname 1/2 theelepel per dag na enkele weken. Overweeg het toevoegen van een vleugje cayennepeper ook, om te helpen stimuleren uw kurkuma en doeltreffender te maken.

•  Eet 1 theelepel per dag na een maand of zo. Kurkuma is zeer voordelig als een anti-inflammatoire in het spijsverteringskanaal, en als hulpmiddel voor de lever. Misschien vindt u maaltijden verteren beter. Voeg extra kurkuma aan uw dieet na te veel eten, of na het nuttigen van gasvorming voedingsmiddelen die misschien laat je opgeblazen.

•  Onderhoud uw consumptie van kurkuma en de eventuele pijn of anti-inflammatoire medicijnen die u kan nemen evalueren. Raadpleeg een arts voordat u wijzigingen aanbrengt. Sommige mensen met chronische pijn problemen vinden dat kurkuma biedt grote opluchting voor de voorwaarden die uveitis en artritis.

Hints

  • Beschouw het eten van kurkuma, kaneel en cayennepeper bij elkaar. Alle drie zijn krachtige ontstekingsremmers en kaneel kan helpen verminderen ontstekingen en helpen met diabetische problemen.
  • Kurkuma kan vlekken, dus wees voorzichtig bij het gebruik ervan.