Hoe te Gebarsten tandglazuur Fix

Kleine oppervlaktebarsten die bekend staan ​​als rage lijnen zijn gebruikelijk in tandglazuur en zijn meestal pijnloos en vereisen geen behandeling. Als scherpe tand pijn zich ontwikkelt tijdens het kauwen of een gevoeligheid voor warm of koud oorzaken ongemak, dan is de tand kan zijn gebarsten of volledig gebroken door het glazuur en dentine lagen pulp van de tand. De gekraakte tand behandelt een endodontist die bekwaam is in het herstellen gebarsten tanden. Behandeling van de gekraakte tand afhankelijk van het type, de locatie en ernst van de scheur.

Instructies

•  Bezoek de endodontist om de gebarsten tand te repareren. De endodontist bepaalt de omvang van de scheur door injectie van een tijdelijke kleurstof in de getroffen tand vlekken ontstaan ​​microscopisch bekijken de gebarsten tand.

•  Repareer de gekraakte tandglazuur met vulmateriaal, die wordt gedaan door de endodontist. Het vulmateriaal bevat de gebarsten tand elkaar en is vergelijkbaar met de stof gebruikt holtes vullen.

•  Cap de gevulde tand met een porseleinen kroon. De kroon omvat de tand boven het tandvlees om verdere schade te voorkomen. Vermijd klemmen of tandenknarsen en kauwen ijs, hard snoep en popcorn kernels, aangezien dit de kroon zal breken.