Hoe te Fiber in Foods Bereken

Fiber is een essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Vezels de spijsvertering, verlaagt het risico op hart-en vaatziekten en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Meer vezels toe te voegen aan uw dieet kan zelfs helpen gewicht te verliezen, want het maakt je een vol gevoel langer.

De aanbevolen dagelijkse inname voor vezels verschilt per leeftijd en geslacht. Volgens de Mayo Clinic, mannen ouder dan 50 jaar moet 30 gram vezels per dag, terwijl de jongere mannen moeten 38 gram; vrouwen ouder dan 50 jaar moet 21 gram vezels per dag en jongere vrouwen moeten 25 gram.

Om ervoor te zorgen u krijgen elke dag voldoende vezels, moet je weten hoeveel vezel is in het voedsel dat je eet. U kunt de hoeveelheid vezels in elk voedsel dat je eet te berekenen door het op te zoeken in een online voedingswaarde database.

Instructies

•  Ga met uw browser naar doorzoekbare voedingsstof database van de USDA Nutrient gegevens Laboratory bij http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/.

•  Voer de naam van het voedsel dat u wilt analyseren in het vak "Keyword."

•  Kies een voedselgroep uit het voedsel groep drop-down menu en klik dan op de submit knop. De standaard voedingsgroep selectie is "All Food Groups," waarin je alle soorten voedsel-item dat de zoekwoorden die u hebt ingevoerd, bevat zal tonen. Een bepaald levensmiddel groep selecteren vernauwt de zoektocht.

•  Kijk naar de lijst van voedsel items gevonden in de database die uw zoekwoord bevatten. Vind het bepaald levensmiddel waarin u geïnteresseerd bent, klik op de radioknop aan de linkerkant om het voedsel te selecteren en klik vervolgens op de knop in te dienen.

•  Kijk naar de lijst van de porties voor het levensmiddel. De database bevat informatie die levensmiddelen gemeten op verschillende manieren. Vind de metingen die u wilt gebruiken, klikt u op het vakje aan de linkerkant om de meting te selecteren, voer de hoeveelheid voedsel in het vak en klik vervolgens op de knop in te dienen. U kunt maximaal 5 verschillende metingen die moeten worden opgenomen in het rapport.

•  Lees het verslag aan de hoeveelheid vezels te vinden in het voedsel. Als u de regel in het rapport dat het vezelgehalte geeft niet kunnen spotten, gebruik uw browser om deze te markeren door te kiezen voor "Find" uit het menu "Bewerken" en typen "vezels" in het zoekvak.