Hoe te Fall-Proof een badkamer voor senioren

De badkamer is een van de gevaarlijkste plaatsen voor senioren. Betegelde vloeren en losse elektrische apparaten verhogen de kans op een val in een van de meest gebruikte kamers in het huis. Fall-proofing een badkamer duurt een beetje van het denken en de tijd, maar zal bijdragen tot het verminderen van de kans op een gevaarlijke ongeval dat een bejaarde extra zorg kon verlaten bedlegerige of nodig hebben voor een lange tijd.

Instructies

•  Kijk naar de badkamer met een kritisch oog. Zijn vloeren kaal en betegelde? Kan plassen van de douche of bad accumuleren en veroorzaken een val gevaar? Zijn elektrische snoeren trailing beneden langs teller spaties of over de vloer van stopcontacten tot werkbladen? Is de badkamer vol met te veel objecten, die de scheepvaart moeilijk kan maken? Factor in het gezichtsvermogen problemen en moeilijkheden mobiliteit bij de beoordeling van dergelijke gevaren.

•  Installeer slip vloermatten in de badkamer, in het bijzonder in de voorkant van het bad of de douche en het toilet. Plaats antislip stickers op de douchevloer of langs de bodem van het bad. Zorg ervoor badmatten in de voorkant van tellers of toiletten zullen niet uitglijden, zelfs als het nat is. Als de vloer krijgt altijd nat na een douche of bad, erachter te komen waarom. Indien nodig, koop een zwaardere douchegordijn of kalefateren de zijkanten van het bad of douche ruimte om kansen op het water opbouw te verminderen.

•  Installeer handgrepen in de buurt van het bad om het gemak van het in en uit het bad te vergemakkelijken. Plaats een grab bar in het bad of douche om te helpen met evenwicht of voor extra veiligheid. Installeer een pak bar in de buurt van het toilet om te helpen met zittend op of opstaan ​​uit een toilet. Zorg ervoor dat dergelijke bars correct zijn geïnstalleerd, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een stud finder aan de muur studs en verankeren deze bars of ze kunnen trekken uit de muur wanneer het gewicht op hen wordt geplaatst.

•  Verwijder onnodige apparaten uit de badkamer wanneer niet in gebruik. Zo winkel vloer verwarmingen tijdens de warmere maanden, en zet accessoires in de kasten om de kans van iemand struikelen over loshangende snoeren te verminderen.

•  Installeer haken of rekken voor handdoek en kleding opslag. Nogmaals, vind de studs in de muur voor extra veiligheid. Draag geen kleding, handdoeken of andere voorwerpen liggen op de vloer te laten. Installeer een bankje of stoel te helpen met aan- en uitkleden.

Hints

  • Heranalyseren de badkamer regelmatig om ervoor te zorgen dat u hebt geoptimaliseerde veiligheid. Pas voor het veranderen van de fysieke omstandigheden van ouderlingen en doen wat je kunt om val risico's te verminderen.
  • Botbreuken bij ouderen vaak leiden tot blijvend letsel en ziekenhuisopname. Doe uw deel ongevallen in de badkamer te voorkomen.