Hoe te Extract van Calendula maken

Calendula, ook wel aangeduid als pot goudsbloem, is een ingrediënt in kruiden huidverzorgingsproducten en een remedie voor het genezen van wonden. Het wordt vaak gevonden in zalven en lotions, maar het wordt ook gebruikt in extract vorm als bloedstelpend. De aankoop van het extract kan prijzig zijn, maar je kunt een grote hoeveelheid van het thuis voor een fractie van de prijs, en het zal niet nemen een groot deel van de tijd. Wat je het meest meed om een ​​goede kruidenextract is het geduld om een ​​paar weken wachten tot de magie te laten plaatsvinden.

Instructies

•  Verzamel de bloemen die u nodig hebt. Als u wilt een liter extract te maken, je een kwart van bloemen nodig. Calendula groeit gemakkelijk in de eigen tuin of als potplant. Gebruik de verse bloemen en stengels van uw uittreksel. U kunt ook de aankoop van bulk gedroogde bloemen van een online distributeur.

•  Bereid de bloemen voor het weken door vermaalt ze heel fijn. Gebruik een keukenmachine voor dit als je wilt. Als met behulp van droge kruiden kunt u deze stap overslaan.

•  Leg de kruiden in een schone glazen pot. Vul de kruiden helemaal naar boven.

•  Giet 100-proof alcohol in de pot, en vul het tot de top. Zorg ervoor dat het omvat alle van de bloemen. De meeste mensen gebruiken wodka of cognac, maar je kunt gebruiken wat 100-proof alcohol u verkiest. Het bewijs beschrijft de verhouding van alcohol tot water in een drank; 100 verradende middelen een verhouding van 50 procent alcohol tot 50 procent water. Gebruik gewoon azijn als je geen alcohol wilt gebruiken.

•  Sluit het deksel stevig op de pot. Plaats de pot in op een plank in een koele, donkere plaats gedurende ten minste twee weken. Geef de tinctuur dagelijks schudden om te voorkomen dat de kruiden uit gewoon zitten op de bodem van de pot. De tinctuur kan voor zo lang als je wilt zitten, maar twee weken moet het minimum zijn. Hoe langer het ligt, hoe sterker het extract.

•  Zet een vergiet boven een lege pot en leg een groot stuk kaasdoek in het vergiet.

•  Leeg de inhoud van het potje op de kaasdoek. Wanneer de pot leeg is, neemt de uiteinden van de kaasdoek en trek rond de kruiden, waardoor een bundeltje.

•  Twist of knijp de bundel om zo veel vloeistof te halen als je kunt uit de kruiden, zorg ervoor dat de vloeistof terecht komt in de pot onder het vergiet. U kunt zelfs de bodem van de pot en duw op de kaasdoek, een druk op de vloeistof uit. Op het einde, moet de resterende kruiden zo droog als ze kunnen zijn, waardoor u net zoveel extract mogelijk.

•  Giet het extract in de tweede glazen pot, met behulp van een trechter, en pet met een klep.