Hoe te Elimineer Plaque

Hoe te Elimineer Plaque

Plaque is een opbouw van geelwit residu dat hecht aan inwendige oppervlakken van de mond. Plaque kan ernstige gezondheidsproblemen zoals tandbederf, gaatjes, tandvleesontsteking en slechte adem veroorzaken. Zonder dagelijkse mondhygiëne vorming van tandplak kan stollen tot tandsteen, dat is moeilijker te verwijderen. Hoewel er geen manier om volledig te voorkomen dat plaque ontwikkeling, kunnen persoonlijke maatregelen worden genomen om te verminderen of te verwijderen vorming van tandplak op uw tanden en tandvlees. Het begint zo eenvoudig als het tandenpoetsen regelmatig. Als u nog steeds bezorgd over de vorming van tandplak, vraag uw tandarts over meer complexe procedures. Gebruik het onderstaande overzicht om te leren hoe plaque uit je mond te elimineren.

Instructies

•  Poets je tanden met een tandenborstel en een fluoride tandpasta ten minste eenmaal per dag gedurende drie minuten. Beweeg de tandenborstel in een op- en neergaande beweging in plaats van links naar rechts te bewegen om tandplak effectiever verwijderen. Zorg ervoor dat u borstel je tandvlees, alsmede alle contouren van uw tanden. Poets je tanden na elke maaltijd tot een betere bescherming tegen de vorming van tandplak, maar vergeet niet grondig poetsen geeft betere resultaten dan het aantal keren dat de tanden worden geborsteld. Vervang je tandenborstel ten minste drie tot vier keer per jaar.

•  Reinig tussen je tanden met gewaxt of unwaxed floss keer per dag om tandplak gevangen tussen de tanden dat poetsen niet kan verwijderen verwijderen. Zorg ervoor dat u floss tussen al uw tanden. Gebruik een interdentale reiniger plaats van floss als het meer comfortabel voor je.

•  Gebruik een hele mond water irrigatie systeem om te helpen uw mond schoon te maken, maar alleen wanneer deze is gekoppeld met regelmatig poetsen en flossen; plaque hecht te sterk tanden worden verwijderd door dit systeem.

•  Gebruik een antibacterieel mondwater twee keer per dag naar-plaque bouwen bacteriën te elimineren uit je mond. Zorg ervoor dat uw antibacterieel mondwater aanbiedingen niet minder is dan de bescherming van 12 uur.

•  Eet een uitgebalanceerd dieet met weinig suiker aan plaque productie van uw mond te verminderen. Verbruiken minder of snacks en snoep tussen de maaltijden te elimineren. Drink dranken die weinig suiker of suikervrij zijn. Gebruik een rietje bij het drinken van suikerhoudende dranken. Kauw suikervrije kauwgom en pepermuntjes.

•  Schedule regelmatig afspraken met uw tandarts voor orale examens en professioneel tanden reinigingen. Praat met uw tandarts als u zich zorgen over de vorming van tandplak te hebben. Vraag uw tandarts over tandheelkundige kit, dat is een dun laagje plastic die kunnen helpen beschermen je tanden direct van plaque als je nog steeds bezorgd.