Hoe te Elimineer Cortisol

Je lichaam produceert cortisol als gevolg van mentale, fysieke of emotionele stress. Het wordt ook wel het stresshormoon. Cortisol is een hormoon dat door bijnier en kan gewichtstoename veroorzaken als de cortisolspiegel in het lichaam te hoog. Abnormale cortisol niveaus kunnen ook vertragen uw stofwisseling, wat leidt tot gewichtstoename. Het verminderen van de hoeveelheid cortisol in je lichaam zal een positieve invloed hebben op je gewicht en gezondheid. Eerst moet u uw stress niveau onder controle te krijgen. Stress is een grote bijdrage aan een hoge cortisol niveaus. Er zijn een aantal eenvoudige en gemakkelijke manieren om zich te ontdoen van stress, waardoor cortisol verminderen.

Instructies

•  Praat met een goede vriend of familielid, of deelnemen aan een steungroep. Je zou zelfs willen therapie proberen. Het delen van uw zorgen en spanningen met anderen kan helpen verlichten hen.

•  Start het eten van een gezonder dieet. Vlees, eieren, vis, en groenten en fruit zijn goede, gezonde keuzes die zullen helpen uw niveau van cortisol. Raadpleeg een arts voor het opzetten van een goed dieet als je niet comfortabel om dit te doen op uw eigen gevoel. Uw voeding speelt een belangrijke rol in je cortisol levels.

•  Oefening voor ten minste 20 tot 30 minuten per dag. Wandelen, hardlopen, zwemmen of fietsen zijn goede vormen van lichaamsbeweging. Probeer gewichtheffen, omdat het zal helpen bij het opbouwen van spieren en het ook, is een goede vorm van lichaamsbeweging. Deze oefeningen kunnen verlagen van de niveaus van stress, cortisol en het gewicht je hebt opgedaan. Het vinden van een oefening die u genieten zal je helpen om enthousiast uit te werken te krijgen. Oefening brengt ook de endorfine in je lichaam die natuurlijke stress vechten eigenschappen hebben.

•  mediteren en te ontspannen. Meditatie zal je kalmeren en zet je gedachten op hun gemak alle terwijl het bevorderen van een persoonlijk gevoel van welbevinden.

•  Hier krijg je een goede nachtrust. Cortisol niveaus lager als u uitgerust en stijging voelen wanneer je niet genoeg slaap hebt gehad. De National Sleep Foundation blijkt dat gezonde volwassenen vereisen 7-9 uur slaap per nacht.

Hints

  • Voor goede oefening technieken, het huren van een personal trainer.
  • Als u niet bekend bent met meditatie, de lessen die kunnen laten zien de juiste formulieren. Probeer verschillende soorten van meditatie om welke het beste past bij je ziet.