Hoe te Dose tarieven berekenen

Hoe te Dose tarieven berekenen

Het berekenen van een dosering is een belangrijk onderdeel van de verpleging en de gezondheidszorg. Het komt ook in het spel met over-the-counter medicatie. Het kennen van de juiste hoeveelheid te nemen of om uw dierbaren te geven zal hen veilig te houden en laat het medicijn genomen om zijn werk te doen.

Instructies

•  omzetten beide metingen hetzelfde systeem. Bijvoorbeeld, als uw recept leest dat je verplicht bent om 1 gram van de medicatie te nemen, maar de medicatie is in 250 milligram tabletten, zetten een gram naar milligram. Dit is een noodzakelijke stap om de wiskunde van de dosis berekening te vereenvoudigen.

•  Gebruik de formule "toe te dienen dosis gedeeld door (of via) stock kracht gelijk aan het aantal tabletten." Zoek het eerste deel van de vergelijking van de bestellingen van uw arts, en het tweede deel van de vergelijking die op de medicatie verpakking. Stock kracht verwijst naar de hoeveelheid van het medicijn in elke tablet of andere dosering.

•  Vul in van uw vergelijking met de nummers. Als uw arts u heeft voorgeschreven 1 gram van een medicijn, en het medicijn komt in de vorm van tabletten van 500 milligram per tablet, gebruiken systeem conversie naar de 1 gram te veranderen in 1000 milligram. Verdeel 1000 met 500 voor het juiste aantal tabletten te nemen. De oplossing is 2 tabletten.

Hints

  • Deze methode zal ook werken op vloeibare of poedervormige medicijnen zo lang als u eraan denkt om beide te converteren naar het zelfde systeem van de meting.
  • Altijd double-check en triple-check uw werk om aan de veilige kant. Medicatie is niets te gek rond met.