Hoe te diagnosticeren Tuberculose

Hoe te diagnosticeren Tuberculose

Tuberculose is een zeer besmettelijke ziekte die wordt verspreid door bacteriën in de lucht. Jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen het grootste risico. Als dit niet goed behandeld, kan tuberculose dood veroorzaken. Lees verder om te leren hoe de behandeling van tuberculose.

Instructies

•  Overweeg of u wellicht in contact komen met iemand die besmet zijn met tuberculose. Infectie wordt meestal verspreid door het uitgeven langere tijd in een gesloten omgeving. Typisch, dit is een plek waar de lucht is verontreinigd door een persoon met onbehandelde tuberculose, met name door middel van hoesten.

•  Kijk op symptomen van tuberculose. Symptomen zijn onder-slijm produceren hoest en koorts, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, snel gewichtsverlies, ophoesten van bloed en nachtelijk zweten. Lymfeklieren in de nek kan worden vergroot of inschrijving.

•  Maak een afspraak met uw primaire zorgverlener om uw klachten te controleren, eventueel hebben ontwikkeld. Zorg ervoor dat u duidelijk maken dat de afspraak is urgent. Om tuberculose te behandelen en genezen, het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp.

•  Wees voorbereid voor uw arts om een lichamelijk onderzoek en andere noodzakelijke proeven om uw klachten te diagnosticeren voeren. Onderzoek van de longen door stethoscoop kan soms onthullen ongewone ademhaling geluiden, vergelijkbaar met een krakend geluid. Vocht rond de longen kan ook worden gedetecteerd. Uw arts kan ook diagnostische tests uit te voeren, zoals een röntgenfoto van de borst, een tuberculine huidtest, een biopsie van gezwollen lymfeklieren of andere genetische technieken.

•  Bereid je voor op de behandeling als de diagnose tuberculose. De behandeling van tuberculose is lang, en uw arts kan aanbevelen dat u tot vier verschillende medicijnen voor een langere periode. De American Thoracic Society en de Amerikaanse Centers for Disease Control raden negen maanden van isoniazide als de gewenste behandeling, en suggereren dat vier maanden van rifampicine is een redelijk alternatief.

Hints

  • Er is vrijwel geen gevaar tuberculose verspreid door servies, linnengoed en items die worden aangeraakt of de meeste voedingsproducten, zoals tuberculose algemeen overgedragen via de lucht. Echter, tuberculose soms worden doorgegeven via ongepasteuriseerde verkregen uit besmette koeien melk of melkproducten.
  • Zoek medische hulp als je zijn blootgesteld aan tuberculose of ervaring symptomen. Ook, raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden, ondanks de behandeling, indien er nieuwe symptomen ontstaan ​​of als zich complicaties voordoen als gevolg van uw klachten.
  • Mensen met hiv hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van tuberculose en tuberculose is een belangrijke doodsoorzaak onder mensen die HIV-positief zijn.
  • Tuberculose is vaak moeilijk te diagnosticeren als symptomen kunnen niet altijd aanwezig zijn.