Hoe te diagnosticeren hypofyse diabetes insipidus

Hypofyse diabetes insipidus (DI), ook wel centrale of neurogene DI, is een aandoening waarbij de hypofyse is gewond geraakt op een bepaalde manier en niet kan regelen hoe je lichaam bezig met vloeistoffen. Water dat normaal zou blijven in je lichaam wordt uitgescheiden door plassen - een veel hogere output van de plassen dan normaal. Mensen die hypofyse DI zijn vaak erg dorstig, kan gemakkelijk gewicht te verliezen als gevolg van overmatig urineren, en kunnen opstaan ​​meerdere keren per nacht naar de badkamer te gebruiken. Een verscheidenheid van diagnostische tests kunnen worden gebruikt om diabetes insipidus identificeren.

Instructies

•  Houd een dagboek bij van uw symptomen als u al gebruik van de badkamer meer dan normaal. Record wanneer u voor het laatst gedronken vloeistoffen, hoeveel je dronk en wanneer u geplast. Breng uw notities met uw arts, zodat hij ze kan vergelijken met zijn diagnostische testen.

•  onderwerpen aan een analyse van de urine-test als de eerste stap in de richting van de diagnose van centrale diabetes insipidus. Mensen die DI hebben de neiging om de urine die in verhouding meer water dan afvalstoffen heeft te produceren. Testen van de urine om de concentratie te bepalen kan leiden tot een bevestiging van DI.

•  Neem een dorstproef in een poging om de hypofyse DI diagnosticeren. Laat niets te drinken gedurende twee tot drie uur voor de test. Uw arts zal meten hoeveel urine je produceert, hoeveel je weegt, en het meten van hormonen die aanwezig zijn in je lichaam, in een poging om de bevindingen te koppelen aan factoren die aangeven dat je kan DI hebben.

•  Onderga een MRI (magnetic resonance imaging) van je hersenen, zodat de activiteit van uw hypofyse zal worden onthuld. Dit type test zal laten zien als u een ontsteking of andere hypofyse aandoening die interfereert met hormoon opslag, een van de meest voorkomende oorzaken van neurogene diabetes insipidus.

•  Bepaal of u een type DI dat in de familie zit door het ondergaan van genetische testen. Eenvoudig bloedonderzoek, samen met de medische geschiedenis van uw familie, kan leiden tot een diagnose van erfelijke vormen van hypofyse DI.