Hoe te diagnosticeren Hyperaldosteronisme

Hoe te diagnosticeren Hyperaldosteronisme

Hyperaldosteronisme, ook wel primair aldosteronisme of primaire aldosteronisme, is een aandoening waarbij de bijnieren te veel aldosteron, hetgeen vervolgens kan leiden tot lagere kaliumspiegel. Dit op zijn beurt kan vochtretentie, een verhoogde bloeddruk te maken (aangezien kalium gewoonlijk helpt reguleren bloeddruk), zwakte en momenten van verlamming (dit laatste symptoom is zeldzaam).

Instructies

Hoe te diagnosticeren Hyperaldosteronisme

•  Voordat u een diagnose van hyperaldosteronisme kunt krijgen, moet u eerst de symptomen te begrijpen (je zult ook willen om deze informatie aan uw arts relais). Symptomen zijn onder meer: ​​vermoeidheid / moeheid, spierzwakte, urineren een grote hoeveelheid (vooral 's nachts), hoge bloeddruk, gevoelloosheid, en intermitterende verlamming.

•  Bezoek uw arts om de symptomen die je hebt gehad melden.

•  Zorg ervoor dat uw arts bestelt een aantal tests. De eerste is een bloed en / of urine test om de hoeveelheid renine en aldosteron meten. Als het niveau hoog is, misschien andere tests dan worden besteld, waaronder een ECG, die afwijkingen in het hartritme zou zien (veroorzaakt door een laag kaliumgehalte), zoutoplossing laden, orale zout laden en FST (fludrocortisone onderdrukking test). Als een diagnose van hyperaldosteronisme wordt vermoed, kan de arts dan om een ​​abdominale CT-scan, dat laat zien of een tumor (of bijnier massa) heeft ontwikkeld en een bijnier ader sampling (gebruikt om te bepalen of de productie van hormonen is aan één kant of beide).

Tips & Waarschuwingen

  • Bij het eten van een grote hoeveelheid echte drop, hetgeen een chemische stof die vergelijkbaar aldosteron handelingen heeft, kan men de symptomen van hyperaldosteronisme vertonen.