Hoe te diagnosticeren DCIS

Hoe te diagnosticeren DCIS

Ductaal carcinoma in situ of DCIS, beïnvloedt de melkklieren in je borstweefsel. Ductaal carcinoma in situ is een niet-invasieve vorm van kanker, waardoor de kanker blijft meestal in de melkkanalen. Hoewel DCIS is niet levensbedreigend, het hebben van de ziekte kunt u plaatsen op een hoger risico op het ontwikkelen van invasieve borstkanker. Vrouwen die DCIS hebben gehad, hebben een 30 procent kans op herhaling, stelt BreastCancer.org. Bijdragende factoren zijn onder meer een familiegeschiedenis van borstkanker, of het erven van het gemuteerde BRCA-gen, neemt nota van de Mayo Clinic. De BRCA genen meestal onderdrukken de ontwikkeling van kanker, tenzij je een gemuteerd is.

Instructies

•  Krijg een mammografie. Wanneer kankercellen sterven en zich ophopen in je borsten, verkalkingen vormen in de cellen. Deze verkalkingen verschijnen als schaduwen en vlekken, die uw arts kan waarschuwen.

•  Onderga een biopsie om een monster van het verdachte weefsel te extraheren. Biopsie procedures omvatten een kern naald biopsie of een stereotactische biopsie.

•  onderwerpen aan een chirurgische biopsie, als de resultaten terugkomen onduidelijk of een monster kan niet uitgepakt worden. Een klein stukje van het aangetaste weefsel kan worden verwijderd, of uw arts kan ervoor kiezen om de gehele aangetaste knobbeltje verwijderen.

•  Laat uw arts om te onderzoeken en de rang van uw weefselmonster. Dit zal helpen uw arts bepalen het stadium van uw DCIS. Ductaal carcinoma in situ drie fasen, de derde fase leidt tot de kans op het ontwikkelen DCIS weer binnen vijf jaar na aanvankelijke diagnose.

Hints

  • Krijg regelmatige mammografie te helpen bij het opsporen DCIS.
  • Gedrag van uw eigen borst examens, door het gevoel van uw borstweefsel voor eventuele klontjes.
  • Raadpleeg uw arts als u ongewone knobbeltjes of afscheiding uit de borsten.