Hoe te Diagnose MS

Hoe te Diagnose MS

Multiple sclerose, ook wel MS, een auto-immuunziekte die gezichtsverlies, spiercontrole en evenwicht, en veroorzaakt progressieve gevoelloosheid. MS tast het ruggenmerg en de hersenen, waardoor littekenweefsel ophoopt op één of beide plaatsen. Dit littekenweefsel heet sclerose, waarbij MS krijgt zijn naam. MS komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en er is weinig begrip van wat de oorzaak van deze slopende ziekte.

Instructies

•  Begrijp de symptomen van MS. Weten wat te zoeken is de eerste stap om de diagnose van Multiple Sclerose. Je moet letten op tekenen van de ziekte in uw visie, waardoor dubbel zien of wazig zien en eventueel pijn aan de ogen. U kunt ook merken toenemende zwakte in uw spieren en een verminderde coördinatie.

•  Hebben een volledige medische examen. Tijdens het examen, een arts, bij voorkeur een neuroloog, zal een volledige medische geschiedenis te verzamelen, op zoek naar tekenen en symptomen van MS en andere omstandigheden.

•  Heb je al een MRI-scan. De MRI geeft artsen beelden van de hersenen en kan het littekenweefsel geassocieerd met MS vertonen. Toch kan dit littekenweefsel worden bij patiënten met andere aandoeningen, zoals hoge bloeddruk of migraine, en een schone MRI zonder bewijs van littekenweefsel niet uitsluit MS in ongeveer 5 procent van de patiënten. De MRI-scan kan een belangrijke test voor de diagnose van MS zijn, maar het moet in aanvulling op een volledige medische anamnese en onderzoek.

•  Heb je bloedonderzoek getest om uit te sluiten andere aandoeningen. Hoewel MS niet kan worden gediagnosticeerd door een bloedonderzoek, kunnen medische aandoeningen die soortgelijke symptomen hebben worden uitgesloten door middel van bloedonderzoek.

•  Heb je al een elektrische test gedaan. Uw arts zou kunnen noemen voor de elektrische tests die de reactie van de hersenen op prikkels te meten. Deze tests kunnen uitwijzen of uw gehoor, gezichtsvermogen of zintuiglijke paden werden beïnvloed. Sommige van de stimuli kunnen onder het kijken van een video of het luisteren naar kliks.