Hoe te Diagnose artritis psoriatica

Hoe te Diagnose artritis psoriatica

Artritis psoriatica is een aandoening die de zelfde symptomen van zowel artritis en psoriasis draagt. Patiënten die zijn gediagnosticeerd met psoriasis risico lopen op het ontwikkelen artritis psoriatica. Moet u een arts te bezoeken om een ​​bevestigde diagnose van artritis psoriatica krijgen.

Instructies

•  Zoek uit of u de huidaandoening psoriasis. Dit is de hoogste risicofactor voor het ontwikkelen van artritis psoriatica. Ongeveer 10 procent van de patiënten met psoriasis ontwikkelen artritis psoriatica.

•  Kijk naar je familiegeschiedenis. Patiënten met familieleden die artritis psoriatica hebben gehad hebben meer kans om de aandoening te ontwikkelen.

•  Merk op pijn en stijfheid in de gewrichten. Als je de typische symptomen van artritis, samen met psoriasis, dan bent u waarschijnlijk last van artritis psoriatica. U zult merken dat de pijn in de gewrichten komt slechts aan een kant van het lichaam.

•  Bezoek een radioloog aan x-stralen te krijgen. Na een bezoek aan een arts over uw mogelijke artritis psoriatica, zal hij waarschijnlijk wil dat je een reeks van x-stralen te klaren. Een x-ray kan veranderingen in de gewrichten van het lichaam vertonen.

•  Krijg een gewrichtsvloeistof test. Uw arts kan wensen om vocht uit uw gewrichten te verwijderen en hebben het naar het laboratorium voor analyse. De resultaten kunt aangeven of u last heeft van artritis psoriatica.

Hints

  • Heb je meer kans om de symptomen van artritis psoriatica te ontwikkelen nadat je de symptomen van psoriasis hebben ervaren. In zeldzame gevallen zal je gewrichtspijn hebt dan ontwikkelen psoriasis op uw huid.
  • Psoriasis symptomen zijn rode vlekken die op verschillende gebieden van het lichaam verschijnen.