Hoe te detecteren carpaal tunnel syndroom

Hoe te detecteren carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een aandoening waarbij de carpale tunnel wordt versleten, beschadiging van de zenuw die door je pols en in uw hand loopt. Deze zenuw zorgt voor het gevoel om je duim en middelvinger en wijsvinger. Hoewel CTS wordt vaak geassocieerd met het typen, mensen die in banen in de industrie werken lopen meer risico. Vroege detectie is essentieel voor effectieve behandeling.

Instructies

•  Kijk voor zwelling en gevoeligheid in de pols. Dit is een teken dat de carpale tunnel zou worden beschadigd. Naast repeterende bewegingen, kan deze zwelling veroorzaakt door een grote verscheidenheid van aandoeningen waaronder vochtretentie, een pols verstuiking of reumatoïde artritis.

•  Wees je bewust van elke tintelingen in de vingers, zelfs als het begint uren nadat u klaar bent met werken. Dit is een van de eerste tekenen van CTS, maar mensen die lijden aan de aandoening vaak niet realiseren omdat de tintelingen zo lang na het werken optreedt.

•  Besteed aandacht aan eventuele pijn in je vingers, pols of onderarm. Gevoelloosheid, jeuk of een branderig gevoel ook kan optreden. Ook dit kan pijn lang nadat u stopt met werken optreden, vaak in het midden van de nacht. Als je wakker wordt kwetsen, is het misschien te maken hebben met CTS.

•  Grip je hand en zie hoe het voelt. Mensen met een CTS hebben problemen met het maken van een gesloten vuist, als gevolg van gevoelloosheid of pijn.

•  Houd uw pols gebogen voor ongeveer een minuut. Als dit pijnlijk is, is het tijd om een ​​arts te zien.

Hints

  • Vaak symptomen die lijken carpaal tunnel syndroom veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Alleen een arts kan juist uitsluiten van andere mogelijkheden en maken van de juiste diagnose.