Hoe te Dental Health Care kosten te beheersen

Tandheelkundige kosten voor gezondheidszorg nemen toe, samen met de algemene kosten van de gezondheidszorg. Veel mensen vermijden het krijgen van de tandheelkundige zorg die ze nodig hebben, omdat ze niet over tandheelkundige verzekering, hetzij omdat het niet beschikbaar is waar ze werken of omdat de kosten van de verzekering te hoog is. Sommigen kunnen het zich niet veroorloven de kosten van tandheelkundige zorg out-of-pocket. Gelukkig zijn er een aantal manieren om lage kosten of gratis tandheelkundige zorg voor volwassenen en kinderen te krijgen.

Instructies

•  Controleer of low-cost tandheelkundige diensten zijn beschikbaar in uw gemeenschap.
• Neem contact op met uw plaatselijke GGD om te achterhalen wat tandheelkundige diensten beschikbaar zou kunnen zijn door middel van uw gemeenschap.
• Informeer bij de American Dental Hygienists 'Association om te achterhalen of er een mondhygiëne school in uw omgeving die low-cost tanden schoonmaken diensten kunnen aanbieden. U kunt ook bellen:

National Institute of Dental and Craniofacial Research
National Oral Health Information Clearinghouse
1 NOHIC Way
Bethesda, Maryland 20892--3500
1-866-232-4528
http://www.nidcr.nih.gov/

• Bel uw lokale United Way kantoor en vragen of er zijn gratis of tegen lage kosten tandheelkundige diensten in uw regio.

•  Neem contact op met uw staat tandheelkundige organisatie of een lokale tandheelkundige school om te controleren op de beschikbaarheid van gratis of tegen lage kosten tandheelkundige zorg in uw staat.
• Vraag uw staat tandheelkundige samenleving of de American Dental Association, indien uw staat biedt programma tandheelkundige hulp.
• Informeer bij de American Dental Association om te informeren of uw staat heeft tandheelkundige scholen met onderwijs faciliteiten die kwaliteit, lagere kosten tandheelkundige behandeling kan bieden in een kliniek setting. Diensten worden geleverd door tandheelkundige studenten die behandeling te leveren onder toezicht van ervaren licentie tandartsen.

•  Kijk voor de federale overheid gesponsorde programma's die gratis of tegen lage kosten tandheelkundige zorg te bieden.
• Het National Institute of Dental en Craniofaciale Onderzoek (NIDCR) Link-website's "Vind een Health Center" zal u helpen een federaal gefinancierd health center in uw buurt dat tandheelkundige diensten verleent lokaliseren. Tarieven zijn gebaseerd op wat je kunt veroorloven om te betalen.
• De NIDCR ondersteunt en voert klinische studies over specifieke mond-, kaak- en craniofaciale voorwaarden. Als u in aanmerking komt voor een studie, kan u gratis of tegen lage kosten worden behandeld. Bezoek de NIDCR website en klik op de link "NIDCR Studies Gewenste Patiënten" om te zien of u in aanmerking komt voor een van de studies.
• De Centers for Medicare & Medicaid Services financieren de State Children's Health Insurance Program (SCHIP), dat tandheelkundige diensten aan kinderen 19 en jonger biedt zonder verzekering in de meeste staten.
• Medicaid biedt tandheelkundige zorg aan gekwalificeerde kinderen onder de 21. De meeste staten bieden een aantal spoedeisende tandheelkundige diensten aan die 21 jaar en ouder, en sommige bieden een uitgebreid dienstenpakket.