Hoe te Custom Fit een CPAP-masker

Hoe te Custom Fit een CPAP-masker

CPAP (of Continuous Positive Airway Pressure) therapie is de meest voorkomende behandeling van slaapapneu, een potentieel ernstige slaapstoornis waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en start.

Een CPAP-apparaat is een klein apparaat is aangesloten op de leidingen en een masker dat past over je neus en / of mond. Het duwt de lucht in uw luchtwegen en oefent druk uit om je luchtwegen open te houden en houden u op de ademhaling normaal door de nacht.

Het is essentieel dat uw CPAP masker past precies te voorkomen dat lucht lekt uit het masker. Een meer recente gel-achtige masker gemaakt door Respironics heeft een zachte, flexibele schil en gel kussen met een buigzaam draad gegoten in de schelp die u toelaat om het masker aan de contouren van je gezicht past vorm te geven. Het is belangrijk dat u uw gezicht structuren adequaat te meten om een ​​knusse, aangepaste pasvorm te krijgen.

Instructies

•  Vraag uw medische leveringsbedrijf, ademhalings therapeut of arts om u te helpen de metingen voor uw aangepaste masker nemen als je nieuw bent in het gebruik van CPAP-therapie zijn. Uw medische voorziening bedrijf kan u ook voorzien van het installeren van apparatuur en after-sales support.

•  Neem de metingen voor uw aangepaste CPAP masker. Meet de lengte vanaf het midden van de pupil in het oog aan de onderkant van je neus. Stel je voor dat een horizontale lijn loopt van de onderkant van je neus, onder je oog. Dit is het punt waar je recht naar beneden vanaf uw leerling te meten. Noteer deze meting op een stuk papier, zodat u het gemakkelijk kunt onthouden.

•  Meet de breedte van het breedste punt van je neus (de plaats op je neus die breder is dan de rest). Noteer deze meting, zodat je het zal onthouden.

•  Bestel een masker dat het beste uw metingen. Houd in gedachten dat het het beste om een ​​iets grotere CPAP masker te hebben dan een die is te klein.

•  Bestel een petite Mask of uw lengte en breedte maten zijn 1 ½ centimeter; een klein masker als uw lengte is 1 5/8 inch en uw breedte is 1 ½ inch; een Medium Small Masker als uw lengte meting is 1 ¾ inch en de breedte is 1 ½ inch; een Medium Mask als uw lengtemeting is 2 centimeter en uw breedte is 1 5/8 inch; een Medium Wide Mask of uw lengte is 1 ¾ inch en de breedte is 2 1/16 inch; een Grote Smalle Mask of uw lengte is 2 7/16 inch en je breedte is 1 ½ inch; en een groot masker als uw lengte is 2 7/16 inch en je breedte is 1 7/8 inch.