Hoe te cultiveren Burdock

Hoe te cultiveren Burdock

Klis (of Arctium lappa) is een tweejarige distel inheems in Europa en Azië. Het is vooral gekweekt voor de wortels, vanwege hun beweerde bloed-reinigende eigenschappen, hoewel de bladeren, stengels en zaden kunnen ook worden gebruikt voor medicinale doeleinden.

De Natuurlijke Kruiden Gids meldt dat kliswortel kan worden gebruikt om meer dan 40 kwalen te behandelen, waardoor deze plant een nuttige aanvulling op vele kruidentuinen.

Instructies

•  Maak een vruchtbare zaaibed voor uw klit op een zonnige plek in uw tuin door het graven met een schop over een gebied van de bodem ten minste 4 meter bij 6 meter. Verwijder ook stenen en onkruid tot een diepte van 2 meter.

•  Mix compost en tuin zand in de bodem, met behulp van een spade, een rijke, goed gedraineerde omgeving waarmee je klit te gedijen vestigen.

•  Dun zaaien je klit zaadjes in rijen 2 meter uit elkaar zodra alle risico van vorst voorbij is (meestal in het midden van de lente). Bedek met1 / 2 centimeter van de bodem, en dep de grond neer. Water licht als de grond droog is.

•  Thin de zaailingen tot 3 centimeter uit elkaar als ze eenmaal zijn gegroeid tot 3 cm in hoogte. Doe dit door het zorgvuldig graven planten die te dicht bij elkaar, met behulp van een hand troffel. Zorg ervoor dat de wortels niet beschadigd in het proces en uitplanten de zaailingen op de gewenste afstand te bereiken.

•  Zorg voor een vochtige, vrij van onkruid omgeving, en breng een multifunctionele vloeibare meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking. De jonge stengels en bladeren kunnen worden gesnoeid en gebruikt als de plant groeit, en de wortels kunnen na ongeveer vier maanden worden geoogst.

Hints

  • Regelmatig snoeien van de bladeren, bloemen en bramen (de kleverige paarse zaden) tot een sterkere, dichtere klit planten te stimuleren.
  • Laat een plant om te groeien naar volwassenheid toe te staan ​​om zelf zaad en maak andere klit planten in de buurt.
  • Klit planten zijn berucht winterhard. Zorg ervoor dat alle sporen van de plant worden verwijderd als u niet wilt om meer te groeien.