Hoe te Cortisol verlagen

Hoe te Cortisol verlagen

Cortisol is een noodzakelijke hormoon in het lichaam, hoewel het veel negatieve druk. Cortisol wordt geactiveerd tijdens stress, en helpt het lichaam door te beslissen wat voor soort energie die het zou moeten hebben om zijn fysiologische behoeften te voldoen gedurende die stress (koolhydraten, eiwitten of vetten.) Terwijl cortisol regelt en mobiliseert energie, als we te veel van, produceert een aantal negatieve neveneffecten, uit het verhogen bloedsuikerspiegel gewichtstoename te verlagen immuniteit. Aangezien cortisol wordt geproduceerd in tijden van stress, zijn er voedings- en levensstijl veranderingen die we kunnen doen om stress te verminderen en op zijn beurt te verlagen onze niveaus van cortisol.

Instructies

•  Controleer uw proteïne-inname en zorg ervoor dat u voldoende hoogwaardige eiwitten. Volgens voedingsdeskundige en auteur Donna Gates, studies tonen aan dat lage eiwitconsumptie kan leiden tot chronisch verhoogde cortisol niveaus. Kies uw proteïne verstandig echter te laag te houden vetinname. Mager vlees zoals kip en vis, samen met bonen en noten, zijn uitstekende eiwitbronnen.

•  Voeg Omega 3 vetzuren aan uw dieet. Omega 3-vetzuren verminderen ontstekingen en cortisol niveaus. Uitstekende bronnen van Omega-3 vetzuren zijn lijnzaad, walnoten, bruine en witte bonen, olijfolie, winter squash en vers koud water vis zoals zalm en tonijn. Strooi er wat lijnzaad op uw salade en voeg wat olijfolie, of pak een handvol walnoten voor een snack.

•  Ga voor glutenvrije granen. Hoge gluten voedingsmiddelen zoals met verwerkte meel (pasta, brood) leiden tot ontsteking in het darmkanaal. Ontsteking zal leiden tot secrection van cortisol. Glutenvrije granen zijn quinoa, gierst, amarant en boekweit.

•  Eet voedsel met een lage glycemische lading (GL). De glycemische lading van een voedingsmiddel vertelt ons hoe snel het in het bloed komt, en dit glycemische lading afftects cortisol niveaus voor maximaal 5 uur. Voedingsmiddelen met een automatische hoge glycemische lading zijn die met geraffineerde meel en suikers, zoals brood en gebak en meest pasta, die moeten worden vermeden. Voorbeelden van voedingsmiddelen met een lage glycemische lading zijn bonen, wortelen, appels en peren.

•  Supplement dagelijks met vitamine C. Stress put vitamine C-winkels in het lichaam, en vitamine C helpt verminderen cortisol levels.

•  mediteren. Meditatie is een bewezen manier om stress te verlichten. Neem een ​​paar momenten uit je drukke dag, een kaars of gewoon zitten en kijken naar het landschap. Meditatie kalmeert de zintuigen en vermindert spanning in het lichaam, en op zijn beurt verminderen cortisol. Probeer een eenvoudige yoga houding tijdens het mediteren, zodat de energie vrij door het lichaam stromen.

•  Geniet van een massage. Massages ontspannen het lichaam en de geest, het laten vallen van stress (en cortisol levels) bijna onmiddellijk. Zelfs een massage zo eenvoudig als een voetmassage. Als u geen één op één aan u geven, geef het aan jezelf op een deel van uw lichaam. Zelfs een hoofdhuid massage is ontspannend.

•  Neem een bad. Voeg 1/2 kopje Epsom zouten en 1/2 kopje zuiveringszout aan uw badwater. De zouten en zuiveringszout hulp trekken gifstoffen uit het lichaam, en het bad helpt u om te ontspannen en te ontstressen. Voeg een beetje lavendelolie aan het water en een kaars aan en je hebt een mini-spa retraite meteen thuis.

•  Oefening. Regelmatige lichaamsbeweging, of het is een leuk spel tennis of een wandeling rond het blok, produceert endorfine. Dit zijn het lichaam de "feel good" hormonen, die stress te verminderen.

•  Krijg een goede nachtrust's. In bed door 22:00 Schakel de TV en de lichten. Cortisol niveaus doorgaans lager natuurlijk 's nachts, maar als je niet ontspannen en op tijd naar bed, ze kunnen verhoogde continu blijven.