Hoe te Cook Rice Goed om voedselvergiftiging te voorkomen

Hoe te Cook Rice Goed om voedselvergiftiging te voorkomen

Rijst is een schoon, relatief veilig voedsel. Een kleine hoeveelheid van Bacillus Cereus, een bacterie die mogelijk veroorzaakt voedselvergiftiging wordt in ongekookte rijst en niet gedood door te koken. Het zal geen effect hebben op alle als de rijst warm wordt gehouden, aangehouden voor minder dan 2 uur, of snel afgekoeld voor opslag. Het is wanneer de rijst op kamertemperatuur gehouden gedurende een lange tijd dat de sporen groeien en onaangename symptomen veroorzaken van voedselvergiftiging. Voorkom voedselvergiftiging door te koken en opslag van rijst properly.If u Amerikaanse volwassen rijst, hoeft de rijst spoelen alvorens een van de volgende manieren: op de kookplaat in de magnetron, een elektrische rijst stomer of in de oven. Alle technieken zijn voor 4 porties.

Instructies

•  Bereid rijst op de kookplaat. Breng uw vloeistof van keuze, rijst, zout en boter aan de kook in een 2- tot 3-kwart pan. Zet het vuur lager, dek af en laat sudderen op basis van de tijd die op rijst pakket (tijden zijn afhankelijk van het type en de hoeveelheid rijst). Als rijst nog niet is inschrijving na de geïnstrueerd kok, plaats de deksel en kook een beetje langer. Voeg meer vloeistof als rijst niet mals en alle vocht is opgenomen. Bij aanbesteding, roer voorzichtig met een vork en serveer warm.

•  Kook rijst in de oven. Meng de rijst, het zout en de boter in een 2- tot 3-kwart ovenvaste pan met een deksel. Breng water aan de kook in een andere pan op de kookplaat of in de magnetron en giet het over de andere ingrediënten. Roer, dek goed af en bak op 350 graden F voor 25 tot 30 minuten voor langkorrelige witte rijst, 30 tot 40 minuten voor "omgebouwd" rijst en 1 uur voor bruine rijst. Voeg meer vloeistof als rijst niet gaar, maar al het vocht is geabsorbeerd na de juiste kooktijd. Bij aanbesteding, roer voorzichtig met een vork. en dien warm op.

•  Gebruik een magnetron om rijst goed te koken en te voorkomen voedselvergiftiging. Combineer rijst, vloeistof, zout en boter (indien gewenst) in een 2- tot 3-kwart de magnetron ovenschaal. Dek goed af met magnetron-kwaliteit plasticfolie of deksel ontworpen voor gebruik in de magnetron. Voor middelgrote of langkorrelige witte rijst, magnetron op hoog voor 5 minuten of tot vloeistof kookt. Verminder instelling tot medium, of 50 procent energie, en verder koken gedurende 15 minuten, of tot het water is opgenomen. Laat staan ​​5 minuten voordat u ze uit de oven met geïsoleerde ovenwanten en opstijgen plastic covering.For omgezet rijst, magnetron de ingrediënten op hoog voor 5 minuten of tot vloeistof kookt. Verminderen tot gemiddeld vermogen en een magnetron voor 20 minuten of tot het water is opgenomen. Nogmaals, laat staan ​​5 minuten voordat u ze uit de oven en opstijgen plastic omhulsel. Voor volkoren bruine rijst, magnetron op hoog voor 5 minuten en daarna te verminderen tot gemiddeld vermogen. Magnetron 20 minuten meer of totdat het water is opgenomen. Laat staan ​​5 minuten voordat u ze uit de oven en opstijgen plastic omhulsel. Voor alle soorten rijst, voeg meer vloeistof als rijst niet mals en alle vocht is opgenomen. Bij aanbesteding, roer voorzichtig met een vork en serveer warm.

•  Probeer een rijstkoker. Rijstkokers automatisch kook de rijst tot het zacht is, zet het vuur lager en houd de rijst op een veilige temperatuur. Spray of veeg het kookoppervlak goed met plantaardige olie. Voeg water, rijst, zout en boter. Als de automatische timer afgaat, controleer dan de rijst. Voeg meer vloeistof als rijst niet mals en alle vocht is opgenomen; anders is, roer voorzichtig met een vork en serveer warm.

Hints

  • Bewaar overgebleven rijst in ondiepe containers in de koelkast gedurende 3 tot 4 dagen.
  • Freeze rijst in ondiepe containers voor maximaal 1 maand.
  • Opwarmen tot de rijst zeer heet helemaal door, het toevoegen van water of een andere vloeistof als dat nodig is.
  • Verwarm geen rijst meer dan eens.
  • Bij het verwijderen van het deksel of plastic folie uit pot, de magnetron geschikte schaal, rijstkoker of ovenvaste schaal, heel voorzichtig om verbranding door stoom te voorkomen. Til de rand van de dekking van je eerste, waardoor stoom vrij te geven.
  • Magnetrons variëren in wattage, zodat de voorgestelde tijden zijn slechts richtlijnen.