Hoe te converteren Bifocals naar Single Vision

Hoe te converteren Bifocals naar Single Vision

Rond de leeftijd van 40, de meeste mensen beginnen te merken kleine lettertjes is moeilijker te lezen, aldus de Universiteit van Michigan Kellogg Eye Center. Bifocale lenzen zijn dat er twee soorten van visie correctie, ook wel de macht hebben: één voor de afstand en een andere voor het helpen om beter van dichtbij te zien. Een bifocale recept wordt omgezet in enkelvoudige bril door ofwel het combineren van de bevoegdheden in een reading lens of het verwijderen van het lezen van een deel van het recept voor enkele visie afstand lenzen.

Instructies

Het omzetten Bifocals naar Single Vision Reading

•  Maak jezelf vertrouwd met optische recept protocol en voorwaarden. De Ohio State University Medical Center merkt op dat elk recept met een OD (Oculus dextrous) voor het rechter oog en OS (Oculus Sinister) voor het linker oog is geschreven. Sommige recepten omvatten nummers onder de categorie cilinder en as voor elk oog, maar niet alle. Bifocale zal altijd een nummer geschreven onder de categorie van ADD of aanvulling op een bril.

•  Begin met het rechteroog. Alle optische processen beginnen met de eerste OD. Voeg de kracht van slechts de bol, of afstand in het rechteroog. Als bijvoorbeeld het voorschrift OD Sphere 2,00, -0,50 Cilinder Axis 180 met een lezing ADD van -1,00, tijdens de conversie de cilinder en as negeren tot later.

•  Voeg +2.00 en het lezen ADD van 1,00. Het begin van de lezing recept nu 3,00. Ga verder met de conversie door het toevoegen van terug in de cilinder en as, zodat de OD is nu 3,00 Cylinder -0.50 en Axis 180.

•  Herhaal met het linkeroog, of OS Voeg het lezen van kracht recept naar links afstand macht en houden de Cilinder en Axis hetzelfde. Het is mogelijk om te eindigen met een negatief getal in de afstand kracht. Als een persoon Afstand recept is geschreven als -4,00 en hun ADD is 2,00, wordt zijn leesvermogen berekend aan -2.00. Volgens opticianworks.com, het vergrootglas macht of ADD macht kan worden verminderd minus macht.

Het omzetten Bifocal naar Single Vision Afstand

•  Verwijder de ADD kracht van het recept. Dit wordt gedaan door het opnieuw in voorschrift als enkelvoudige order.

•  Let op het lab bestelformulier naast de bifocale recept dat de bestelling is SVO, wat betekent Single Vision Alleen of als DVO, voor Afstand Alleen Vision. De meeste labs weten om enkelvoudige glazen te maken uit een bifocale recept als de bestelbon bevat instructies voor DVO.

•  Markeer de lenzen als SVO als u het verzenden van een eerder gedragen bifocale paar lenzen naar het lab voor enkele visie. Gebruik een permanent marker alleen als u niet van plan om opnieuw gebruik maken van uw bifocale lenzen in de toekomst. Maak gewoon een "X" op de bifocale gedeelte van de lens of schrijf "PPO" over elke lens naar het lab attenderen dat de glazen wordt omgezet in enkelvoudige.

Hints

  • Soms worden specifieke situaties in aanmerking genomen bij het omzetten van een bifocale recept te lezen of enkele glazen. Als uw werk is op armlengte of extreem kort is, kan de sterkte van de lenzen worden aangepast. Ervaren licentie opticiens en oogzorg professionals zal meestal helpen omzetten een recept voor weinig of geen kosten.