Hoe te controleren op eventuele blokkeringen Met Doppler Echos

Hoe te controleren op eventuele blokkeringen Met Doppler Echos

Halsslagader ziekte treft schepen die leidt tot zowel het hart en de hersenen. Zo kunnen schadelijke en potentieel dodelijk, aangezien blokkades de levering van zuurstofrijk bloed naar vitale organen kan stoppen door slagaders in de voor- en achterkant van de nek. Halsslagader ziekte kan leiden tot een beroerte of ministroke (transient ischemic attack of TIA). Zorgverleners kunnen controleren op arteriële blokkades met apparatuur genoemd Doppler-echografie, of Doppler "echo", een vorm van echocardiografie die geluidsgolven gebruikt om blokkades op te sporen.

Instructies

•  Instrueer de patiënt op de onderzoekstafel te liggen, naar boven. Je nodig hebt om toegang te krijgen tot het bovenlichaam, maar ze kunnen ook aan hun kant liggen, naar u, als dat is comfortabeler.

•  Plaats elektroden op de ontblote borst en koppel ze met draden van de patiënt genaamd "leads" die verbinding maken met een echocardiogram machine. Goede drie- en vijfdeurs-lood plaatsing is te vinden in de sectie 'Verwijzingen'.

•  Breng de transducing gel op de borst van de patiënt en het gebruik van de transducer om hoogfrequente geluidsgolven die weerkaatsen het hart en de terugkeer als echo's door dezelfde transducer sturen.

•  Begin aan de linkerkant van de borst, boven het hart, en ga naar de rechterkant van de borst. Zorg ervoor dat de patiënt nog steeds houdt tijdens deze procedure, omdat de geringste beweging het resultaat kan bewerkstelligen.

•  Interpreteer de resultaten, hetzij op uw eigen of met de hulp van een cardioloog of een andere specialist op het gebied. Blokkades zou duidelijk moeten zijn als ze groot, maar kon moeilijk zijn op te merken als ze gering. Hoe dan ook, een halsslagader blok is ernstig.