Hoe te controleren Eten Labels

Het controleren van voedseletiketten is het belangrijk te beseffen welke ingrediënten, nutriënten en andere stoffen die u toelaten in je lichaam bij het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Je kunt niet verwachten om te weten wat je precies eet door een blik op de voorkant van een doos. Controleer voedseletiketten altijd grondig, inclusief ingrediënten, calorieën, vetten, voedingsvezels, natrium en de percentages van de voedingsstoffen die in het product. U zult zich beter opgeleid over welke voedingsmiddelen zijn goed voor uw gezondheid en welke voedingsmiddelen je moet voorkomen worden. Hier zijn enkele van de belangrijkste stappen om te volgen bij het controleren van etiketten van levensmiddelen.

Instructies

Hoe om voedsel etiketten te controleren

•  Controleer de vervaldatum. Dit vertelt je wanneer het eten niet meer veilig (of lekker) te eten. Veel voedsel nog worden geconsumeerd binnen een paar dagen na de vervaldatum, zoals eieren en veel bewerkte voedingsmiddelen. Vervaldata zijn meestal te vinden op de achterzijde van het voedselpakket. Boxed voedsel zoals ontbijtgranen en crackers bevatten meestal vervaldata aan de bovenkant van de box.

•  Let op de hoeveelheid calorieën en vet op de etiketten van levensmiddelen. Dit is vooral belangrijk als je overgewicht en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, een hoog cholesterolgehalte, een dieet of proberen om een ​​gezond gewicht te behouden. Wees ervan bewust dat transvetten zijn de meest gevaarlijke van alle vetten en volledig dient te worden vermeden indien mogelijk.

•  Controleer het natriumgehalte. Hoge hoeveelheden natrium (meer dan 2.350 mg, gebaseerd op een voeding van 2000 calorieën) kan leiden tot aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol. (Ref. 2)

•  Neem een kijkje op het vezelgehalte. Fiber helpt bij een gezonde darmwerking. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een gemiddeld persoon is 25 gram. (Ref. 1)

•  Controleer de percentages van voedingsstoffen in de voeding. Deze informatie bevindt zich aan de onderkant van de voeding label. Dit deel van het etiket omvat meestal de percentages van calcium, ijzer en vitamine A en C. Merk op dat dit percentage ook gebaseerd op een 2000 calorieën per dag dieet. (Ref. 1)

•  Bekijk de lijst van ingrediënten. Ingrediënten zijn altijd in volgorde, van hoog percentage aan het laagste percentage in het product. Bijvoorbeeld, als maïs het eerste opgenomen ingrediënt, betekent dit dat het product bevat grotere hoeveelheden maïs dan geen verdere ingrediënten.

•  Controleer het etiket om te zien of het eten is biologisch. Biologische voedingsmiddelen zijn bijna altijd een gezondere keuze, omdat zij weinig of geen pesticiden of additieven bevatten, hoewel ze meestal duurder. Laat je niet misleiden. Als een etiket leest dat het eten "bevat biologische ingrediënten," dit kan betekenen dat slechts vijf procent of minder van het product is eigenlijk biologisch.

Hints

  • Noteer porties. Als een cottage cheese label lijsten die zij bevat 80 calorieën en drie gram vet per portie, moet u de nummers te vermenigvuldigen met het aantal porties die je eet.
  • Als u de controle van uw suiker inname, bij het controleren van voedseletiketten mee dat ingrediënten zoals lactose, glucose, sucrose, maltose, dextrose, fructose en zelfs honing zijn slechts andere namen voor suiker. (Ref. 3.)
  • Als er geen ingrediënten vermeld op een voedingsmiddel label, wilt u misschien twee keer nadenken voordat u het product koopt.