Hoe te Conflict in Nursing Beheer

Hoe te Conflict in Nursing Beheer

Conflict ontstaat op elke werkplek, en de gezondheidszorg is geen uitzondering. Verpleegkundigen tegenkomen veel verschillende soorten interne en externe conflicten dagelijks. Soms is de verpleegster persoonlijke overtuigingen, waarden en doelen in strijd zijn met de vastgestelde richtlijnen gezondheidszorg, leidt tot interne strijd. Externe strijd kan ontstaan ​​wanneer de ene partij waarneemt andere blokken zijn of haar belangen. Conflictgebieden verschijnen als opstandig gedrag bij patiënten, end-of-life ethische kwesties, concurrentie mede-werker, gebrek aan bestuurlijke ondersteuning en het verhogen van de normen van de prestaties. Conflict is onvermijdelijk, maar de sleutel is effectieve conflicthantering.

Instructies

•  Beheer emoties snel. Conflicten ontstaan ​​vaak omdat mensen negeren emoties, die in grote mate invloed op hoe zij omgaan met conflicten en hoe geschillen worden gedefinieerd. Zo emoties zowel de oorzaak als roltrap van een conflict. Positieve emoties zijn de belangrijkste component gevonden in een resolutie. De sleutel tot succes hanteren sterke emotie aan het herkennen is en het begrijpen van het ontstaan ​​ervan. Het is raadzaam om te gaan met deze emoties voor het aanpakken van een geschil.

•  Brainstorm en laat mensen in conflict om een middenweg te vinden. Dit maakt productie van creatieve oplossingen. Bespreek kort mogelijke acties. Als deze niet duidelijk zijn, overweeg alternatieve cursussen. Voor elke gekozen opleiding, evalueren elke pro en contra. Vraag drie belangrijke vragen om meer zicht te krijgen: Hoe belangrijk is het bestrijden van dit conflict? Is vermoeidheid, boosheid of honger verslechtering van de situatie? Welke rol speelt elke deelnemer te spelen?

•  Spreek rechtstreeks naar een tegenstander in een rustige plaats. Focussen op wat er moet worden gecommuniceerd, en zeggen dat het op een bepaalde manier de persoon begrijpt. Maak niet beschuldigend klinkende "u" verklaringen gericht op de motieven van je tegenstander; in plaats daarvan, beschrijf je gevoelens en percepties. Spreek niet om jezelf te verdedigen, maar met het doel van de resolutie. Voor het maken van een statement, pauzeren en na te denken over wat er werkelijk gezegd moet worden. Actief luisteren en begrijpen het standpunt van de ander. Vraag voor een herhaling van iets niet duidelijk. Poging die mening terug naar je tegenstander te herformuleren. Deze exposities luisteren en zorgzame vaardigheden, maar niet akkoord.

•  Wet resoluut. Identificeren van specifieke kwesties. Houd in gedachten dat beide partijen verantwoordelijk zijn voor het oplossen van het probleem. Komen tot een gezamenlijk besluit daartoe, dan is snel handelen. Gebruik geen problemen niet laten in het ongewisse. Duurt te lang om op te treden kan de geloofwaardigheid van de beslissing beschadigen. Vertraging kan zwakte, een onverschillige houding, of beide tonen. Wees ervan bewust dat niet iedereen gelukkig kan zijn met de beslissing.

•  Stel een datum wanneer je de kwestie zal heropenen, indien verbeteringen niet voorkomen. Het verkrijgen van de bemiddeling van een neutrale derde partij is een optie. Mediation is een niet-bindende onderhandeling. Een facilitator helpt alle partijen om verder te gaan dan stagnatie van de resolutie.