Hoe te Chirurgie Ontdek voor Colon Cancer Treatment

Hoe te Chirurgie Ontdek voor Colon Cancer Treatment

De bekleding van de dikke darm is gevoelig voor poliepen die, indien niet vroegtijdig behandeld, kanker kan blijken. Operatieve zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren is vaak bijna volledig effectief bij de behandeling van darmkanker.

Instructies

•  Heeft u een colonoscopie om de drie tot vijf jaar na het inschakelen 50, of start het proces op een nog jongere leeftijd als je een familiegeschiedenis van kanker of poliepen. Precancerous poliepen en kleine hoeveelheden kwaadaardige kankercellen kan tijdens colonoscopie worden verwijderd, waardoor de noodzaak voor verdere operaties. Als u in een hoog-risico groep, regelmatig gescreend zodat eventuele kanker vroegtijdig kan worden opgespoord.

•  Ontdek de vormen van darmkanker chirurgie aan WebMD (zie bronnen hieronder). Deze omvatten een subtotale colectomie, totale colectomie en laparoscopische chirurgie aan de dikke darm.

•  Onderzoek de bijwerkingen van colorectale kanker chirurgie aan de Cancer Compass website (zie bronnen hieronder). Vaak postoperatieve bijwerkingen zijn vermoeidheid en pijn, hoewel diarree en constipatie zijn ook mogelijk.

•  Bespreek met uw arts recuperatie na een operatie. Als een groot deel van de dikke darm moet worden resectioned, kan je een stoma, terwijl het orgel geneest nodig. Dit standaard hersteltijd verlengen.

•  Ontdek klinische onderzoeken (zie bronnen hieronder) naar alternatieven voor meerdere operaties. Terwijl chirurgie blijft de nummer een behandeling voor darmkanker, sommige vormen van kanker vereisen chemotherapie ook. Klinische studies, kunnen bieden alternatieve behandelingen voor deze patiënten.

•  Ontdek nodig postsurgical testen. Wees bereid om nauwkeurig onderzoek te ondergaan voor een paar jaar om ervoor te zorgen dat de kanker niet terugkomt.

•  Stoppen met roken. Zelfs als je geluk hebt en je darmkanker werd gevangen vroeg en volledig genezen met een eenvoudige ingreep, niet op uw geluk. Herhaling van darmkanker is hoog als je niet je gewoontes te veranderen. Roken is een belangrijke oorzaak van colorectale kanker. Handelen nu om een ​​andere operatie in de toekomst te voorkomen.

Hints

  • U hebt het recht om te participeren in alle beslissingen over uw medische zorg. Uw arts moet u laten weten over alle vormen van behandeling langer dan degene die hij of zij aanbeveelt. Ontdek welke behandelingen die u in combinatie met een operatie zou moeten hebben.
  • Vraag uw arts over de waarschijnlijkheid van herhaling en hoe vaak moet je worden gescreend op voorstadia van poliepen.
  • Zelfs als uw eerste operatie genezen uw kanker, gewoon de diagnose kan blijvende emotionele stress veroorzaken. Overweeg het spreken met een psychiater of andere geestelijke gezondheidszorg als u doorgaat met het gevoel depressief, zelfs nadat u met succes worden behandeld.