Hoe te brengen HDL Up

High-density lipoproteïnen (HDL) zijn voordelig omdat ze binden aan cholesterol in de slagaders en vervoer naar de lever. Dit vermindert de cholesterol in het bloed en vermindert daardoor het risico op hartziekten. HDL niveau dient ten minste 60 milligram per deciliter bloed (mg / dl) voor een optimale gezondheid.

Instructies

•  Beperk uw inname van vet, vooral verzadigde vetten. U mag niet meer dan 30 procent van uw totale calorieën uit vet en niet meer dan 7 procent ten opzichte van verzadigde vetten te ontvangen. U dient zorgvuldig te controleren uw consumptie van verzadigd vet bronnen zoals zuivelproducten en rundvlees. Gebruik koken oliën rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten zoals koolzaadolie, olijfolie en arachideolie.

•  Begin met een programma van het gewichtsverlies. Terwijl gunstig voor de algemene gezondheid, het verliezen van overtollig gewicht direct verhoogt je HDL-gehalte. Je kunt verwachten dat uw HDL-niveau te verhogen met één mg / dl voor elke 6 kilo's die je verliest. Afvallen verstandig door het beperken van je calorie-inname en het uitoefenen vaker.

•  Engage in regelmatige aërobe oefening, zoals fietsen, stevig wandelen of hardlopen. Deze activiteiten in de eerste plaats ten goede komen van uw cardiovasculaire systeem en kan het HDL-niveau te verbeteren. Oefening gedurende minimaal 30 minuten tijdens de zitting ten minste vijf dagen per week.

•  Stoppen met roken. Regelmatig roken kan je HDL te verlagen met maar liefst 10 procent. Een stoppen met roken programma is het meest waarschijnlijk effectief te zijn wanneer het een combinatie van strategieën, zoals nicotinepleisters en counseling.

•  Bewaak uw alcoholgebruik. Je moet niet gemiddeld meer dan een drankje per dag als je een vrouw bent en één tot twee glazen per dag als je man. Matig alcoholgebruik is geassocieerd met verhoogde HDL-niveaus, maar je moet niet beginnen met het drinken van uw HDL verhogen.