Hoe te Bipolaire Events Track

Bipolaire stoornis of manische depressie vaak wordt genoemd, treft bijna 6 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten, volgens de depressie en bipolaire ondersteuning Alliance. Deze psychische aandoening wordt gekenmerkt door een intense verschuivingen in energie, stemming, gedrag en denken. Patiënten van bipolaire stoornis vaak wisselen tussen manie ("hoog" staat) en depressie ("laag"). Een cruciale strategie voor zowel het begrijpen van uw ziekte en het beheer ervan is om je stemmingen en bipolaire gebeurtenissen volgen.

Instructies

Kaart brengen van uw Moods

•  Beslis op een methode. U kunt de kaart met de hand of je kan bijhouden van je stemmingen online te houden. Er zijn verschillende websites die een printbaar stemmingsdiagram bieden, terwijl anderen bieden het gemak van online in kaart brengen. Beslis op basis van wat het meest comfortabel en handig voor u zal zijn.

•  Maak een stemming grafiek om uw bipolaire gebeurtenissen volgen en vul het in elke dag. Dit moet identificeren maand samen met een lijst dagen (genummerd 1 tot 31) met categorieën uw stemmingen (zoals ernstige depressie, matige depressie, milde depressie, stabiele, milde manie, manie matige, ernstige manie, angst identificeren en traceren , prikkelbaarheid). Ook geven de hoeveelheid slaap die je hebt gekregen en wat medicijnen die u hebt genomen. Reserveer een ruimte om aantekeningen over specifieke stressvolle gebeurtenissen (zoals een gevecht of het starten van een nieuwe baan) te schrijven, problemen of bijwerkingen die u ervaart van uw medicatie.

•  Controleer uw grafiek periodiek. Door het houden van een schriftelijk spoor van uw stemmingen, gevoelens en de gebeurtenissen in je leven, zul je in staat om duidelijk te zien hoe uw leven beïnvloedt uw aandoening (en vice versa). Dit gaat om een ​​nuttig hulpmiddel bij het begrijpen van uw ziekte en eventuele triggers die je stemmingswisselingen verergeren zijn.

•  Breng de grafiek met u naar uw volgende arts afspraak. Dit is een geweldig hulpmiddel om u met uw arts meet je de vooruitgang, de effectiviteit van uw medicatie (of problemen met uw medicijnen) te evalueren. Het zal u ook helpen om bij te houden van alle vragen die u moet aanpakken houden met uw arts. Dit zal ook uw arts een gedetailleerd verslag dat hem zal helpen om te zien of de medicijnen die u neemt is effectief en wat voor soort vooruitgang je maakt.

Hints

  • Manische symptomen omvatten een toename van het vertrouwen, opgeblazen optimisme, verhoogde stemming, meer energie, verminderde behoefte aan slaap, agressie, prikkelbaarheid, snelle gedachten, snelle spraak, die betrokken zijn bij roekeloos gedrag, verhoogde impulsiviteit, het uitoefenen slecht beoordelingsvermogen en het ervaren van een abnormaal gevoel van eigen belangrijkheid .
  • Depressie symptomen zijn onder meer veranderingen in het slaappatroon, veranderde eetlust, onverklaarbare huilen, verdriet slepende, woede, agitatie, angst, pessimisme, zorgen, onverschilligheid, vermoeidheid, verminderde energie, gevoel waardeloos, moeite met concentreren, zich terugtrekken uit sociale contacten en het ervaren van onverklaarde pijn / pijnen .