Hoe te berekenen totale uitscheiding in urine

Het is belangrijk uitscheiding meten omdat de hoeveelheid urine excretie waardevolle informatie over de functie van de nieren kan verschaffen. Berekening van de totale uitscheiding in de urine van een patiënt kunnen worden besteld door een arts voor een verscheidenheid van redenen. Patiënten met nierproblemen alsmede post-operatieve patiënten hebben vaak oog van een arts om al hun urine-excretie gemeten hebben. Hoewel waarmee de totale uitscheiding van een patiënt is een eenvoudig proces, is het belangrijk om elke stap te volgen zodat het correct en nauwkeurig gemeten.

Instructies

Hoe te berekenen totale uitscheiding in urine

•  Noteer de tijd dat urinaire excretie begint te meten. In de meeste gevallen wordt de uitscheiding in urine gemeten gedurende een periode van 24 uur, dus ook een notitie maken voor uzelf of de persoon in dienst in 24 uur aan bij de collectie periode eindigt herinneren.

•  Plaats een plastic exemplaar collector in de commode van een patiënt die het toilet gebruikt. Dit exemplaar collector zal urine te vangen, zodat het niet wordt gespoeld onderaan het toiletpapier. Voor patiënten die katheters hebben, leeg de uitgang zak, zodat het record van de urine-excretie nauwkeurig zal zijn.

•  Meet de hoeveelheid urine-uitscheiding en noteer de totale milliliter uitscheiding met een pen in een notebook of wijst op de Nurse's. Vervolgens legen het monster collector elke twee tot vier uur. Voor patiënten met een katheter, leeg de urine-excretie in een monster collector, meet vervolgens de output, en leeg de specimen verzamelaar. Bepaald zijn om handschoenen te dragen tijdens dit proces in aanraking komt met lichaamsvloeistoffen.

•  Voeg de totale milliliter uitgescheiden in de loop van een periode van 24 uur. Gebruik een rekenmachine als u niet zeker met je wiskunde vaardigheden.