Hoe te berekenen Drip Rate

Hoe te berekenen Drip Rate

Drip tarieven zijn de hoeveelheid geneesmiddel die moet passeren een IV aan een patiënt over een bepaalde periode van tijd. Het is essentieel om deze druppelen tarieven nauwkeurig te berekenen, zoals te veel of te weinig medicijn aan een patiënt ernstige negatieve gevolgen zou kunnen hebben. Gelukkig druppelen tarieven zijn zeer eenvoudig te berekenen en vereisen slechts kennis van het volume van de medicatie en de kalibratie van de IV slangen. Volume van het geneesmiddel wordt gemeten in eenheden van "cc" en op het zakje verbonden aan de IV lijn moet worden aangegeven. Als je niet weet wat de kalibratie van de slang en het is niet gedrukt op de slang, vraag dan een arts vóór de berekening van het infuus tarief.

Instructies

•  Vermenigvuldig de kalibratie van de IV buis door het volume van de medicatie. Als bijvoorbeeld een IV medicatie aangegeven als 50cc en de IV buis had een kalibratie 10, zou vermenigvuldig 50 10.

•  Verdeel het resulterende getal door het aantal minuten dat de medicatie wordt verondersteld te worden toegediend. Voortzetting van het bovenstaande voorbeeld, wanneer het geneesmiddel moest worden gedruppeld gedurende een periode van 30 minuten, zou u verdelen 500 (50 x 10) 30.

•  Rond het resulterende nummer aan de dichtstbijzijnde tiende als de machine is het niet mogelijk om decimalen te programmeren. Stel de IV apparaat het resulterende getal, gemeten volgens gtt / minuut. In het bovenstaande voorbeeld zou u de IV apparaat zo instellen dat een infuus tarief van 16,7 of 17 GTT / min als de machine niet toestaat voor decimalen.