Hoe te beheren Narcolepsie

Narcolepsie is een aandoening die wordt gedefinieerd als een slaapstoornis. In wezen wordt narcolepsie gekenmerkt door het begin van een onbedwingbare slaap. Dit kan leiden tot het individu die in een slaaptoestand in situaties die ongepaste zelfs gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn er een aantal methoden die kunnen helpen een narcolepsie om te gaan met de aandoening op een permanente basis.

Instructies

•  Schedule dutjes overdag. Zelfs een snelle vijftien tot dertig minuten dutje na de lunch en na het avondeten is nuttig gebleken voor vele narcoleptics bij het minimaliseren van het optreden van plotselinge slaap tijdens de dag.

•  Heb wat cafeïne. Hoewel niet effectief voor alle personen die lijden aan narcolepsie, kan een kopje koffie of zwarte thee soms helpen om het systeem te stimuleren en af ​​te houden het gevoel van dreigende slaap.

•  Overweeg het gebruik van antidepressiva. Bij sommige narcoleptics, kan het gebruik van selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's) een gevoel van evenwicht dat helpt om het begin van een plotselinge overweldigende verlangen naar slaap te minimaliseren.

•  Vraag naar slaapmiddelen. Een van de raadsels van narcolepsie is dat terwijl het individu een sterk verlangen om te slapen kunnen ervaren tijdens de dag, betekent dit niet noodzakelijk maken het mogelijk om te genieten van een volledige nacht van herstellende slaap. Wanneer dit het geval is, kan een recept slaap steun helpen de narcolepsie patiënt het bereiken van een volledige nacht van rust en wakker gevoel verfrist en minder gevoelig voor plotselinge perioden van slaap tijdens de dag.

•  Vermijd voedingsmiddelen die vaak slaperigheid overdag, zoals zetmeel of voedingsmiddelen die veel enkelvoudige koolhydraten. De plotselinge maar tijdelijke stijging van de bloedsuikerspiegel zou kunnen werken met de narcolepsie op een periode van slaap zonder weinig of geen waarschuwing aan te brengen.

•  Schik uw dagelijkse schema om de impact van narcolepsie te minimaliseren. Als je de neiging om een ​​uitbraak van de ziekte in de namiddag beleven, plannen belangrijke vergaderingen of boodschappen voor de ochtend. Reizen met een metgezel zo veel als mogelijk. Het idee is om te zorgen voor belangrijke taken tijdens perioden dat er minder neiging tot een slaaptoestand vallen.

Hints

  • Verschillende methoden zullen variëren in effectiviteit voor elke persoon met narcolepsie. Een arts kan helpen bij het ontwerpen van de beste aanpak voor het beheer van de staat, inclusief het gebruik van voorgeschreven medicatie.
  • Andere gezondheidsvoorschriften moeten worden overwogen bij de behandeling van narcolepsie. Voordat u een management techniek, bespreken de methode met uw arts om de mogelijke complicaties die kunnen ontstaan ​​te identificeren.