Hoe te behandelen Pulmonale hartziekte

Pulmonale hartziekte, ook bekend als cor pulmonale, is een ernstige aandoening waarbij rechterkamer van het hart vergroot en verdikt. Veel mensen met de stoornis hebben ook andere longaandoeningen zoals chronische obstructieve pulmonaire ziekte of cystische fibrose. Vaak veroorzaakt door pulmonale hypertensie, pulmonale hartziekte bemoeilijkt het hart om voldoende zuurstof. Patiënten kunnen kortademig na inspanning voelen, vermoeid, licht in het hoofd, of lijden aan pijn op de borst. Het is essentieel dat pulmonale hypertensie routinematig te evalueren voor de ontwikkeling van pulmonale hartziekte. Vroege opsporing kan voorkomen hart failure.Medical behandelingen zijn beschikbaar voor het verbeteren van de levenskwaliteit en het vergroten van de kansen op overleving. Als u of een geliefde lijdt aan pulmonale hart-en vaatziekten, in overleg met uw arts over de beste behandeling opties. Hier is een algemene gids voor pulmonale hartziekten behandeling.

Instructies

Hoe te behandelen Pulmonale hartziekte of cor pulmonale

•  Selecteer een arts die je vertrouwt en comfortabel voelen rond.

•  Neem contact op met uw arts over de behandeling opties en medicijnen. Volg de instructies van de arts.

•  Houd uw bloeddruk onder controle met medicatie.

•  Neem de voorgeschreven medicijnen zoals voorgeschreven. Gebruik extra zuurstof als de arts voorgeschreven.

•  Wees zo actief mogelijk. Overleg met uw arts over de vraag of de uitoefening zou uw specifieke situatie te profiteren. Sommige patiënten met pulmonale hart-en vaatziekten kan niet uitoefenen.

•  Ontwikkel een stress-reductieplan. Sta jezelf niet toe te gestrest raken. Doe dingen die je leuk. Breng tijd door met vrienden en geliefden.

•  Geef nooit de hoop. Er zijn behandelingen om de overlevingskansen van mensen met pulmonale hartziekte verhogen.