Hoe te behandelen Pseudomyxoma peritonei

Hoe te behandelen Pseudomyxoma peritonei

Pseudomyxoma peritonei is een heel lang woord voor kanker van de appendix of aanverwante gebieden. Het kan beginnen als een poliep die breuken van de appendix en kan zich verspreiden naar de buik, het bekken en de omgeving. Pseudomyxoma vormt een tumor die slijm produceert en kan zich verspreiden naar het buikvlies, het vlies dat de buikholte.

Instructies

•  Plan een overleg met een chirurg. Cytoreductieve chirurgie, ook bekend als debulking, is vaak de eerste stap van behandeling voor deze vorm van kanker. Andere organen, als een deel van de colon of baarmoeder kan ook worden tegelijkertijd verwijderd. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de chirurg en zijn ervaring en kennis met pseudomyxoma zijn.

•  Akkoord gaan hebben elektro-verdamping gedaan terwijl in de operatie, als uw chirurg suggereert het. Electro-verdamping is met succes gebruikt om tumoren te vernietigen pseudomyxoma bij sommige patiënten.

•  Overweeg argon-beam coagulatie gedaan, ook terwijl in de chirurgie. Argon-beam coagulatie succesvol in behandeling voor sommige patiënten met deze vorm van kanker.

•  Vraag de chirurg over de IP-therapie; intraperitoneale chemotherapie is succesvol geweest in de behandeling van pseudomyxoma peritonei. IP wordt begonnen met de chirurg plaatsen van een katheter in de buik getroffen door kanker. Na de operatie wordt chemotherapie geïntroduceerd in de katheter waardoor de chemo drugs om direct naar de pseudomyxoma. Sommige patiënten hebben geprofiteerd van een hyperthermische vorm van deze chemotherapie, waar het eerder geïntroduceerd wordt verwarmd.

•  Ga door met de aanbevolen follow-up bezoeken na de operatie en chemotherapie behandelingen worden gedaan. Follow-up bezoeken zijn van belang om een ​​herhaling van pseudomyxoma kanker vroeg op te vangen.

•  Verslag ongebruikelijke of terugkerende symptomen onmiddellijk aan uw arts; de symptomen kunnen een teken zijn dat de kanker terugkeert te zijn en moet verder onderzoek.