Hoe te behandelen prostaatkanker met bestraling

Radiotherapie is een van de belangrijkste geaccepteerde behandelmethoden voor het omgaan met prostaatkanker (samen met chemotherapie en chirurgie). Hoewel radiotherapie is niet geschikt voor alle gevallen van prostaatkanker, waarbij wordt aanbevolen de behandeling slagingspercentage is gunstig - op een lijn met het slagingspercentage voor procedures als radicale prostatectomie, volgens de American Cancer Society.

Instructies

Radiation Therapy

•  Neem contact op met uw arts om te bepalen of radiotherapie is een goed middel voor de behandeling van uw specifieke geval van prostaatkanker. Volgens de American Cancer Society, wordt radiotherapie meestal gebruikt tijdens de vroege stadia van kanker, waarbij de tumor nog ver verspreid in omringende weefsel. Als je kanker is nog steeds beperkt tot een van de vroege stadia, overweeg radiotherapie voor uw kankerbestrijdende doeleinden.

•  Bepaal welke soort straling therapie het meest geschikt is voor uw situatie. Er zijn twee primaire subcategorieën van radiotherapie - uitwendige en inwendige bestraling. Externe radiotherapie bestaat straling die wordt toegepast op het lichaam van een externe bron, zoals een machine waarmee x-stralen of gammastralen. Inwendige bestraling betreft voorwerpen die in het lichaam, dat lage niveaus van straling uitzenden, waardoor een meer gerichte benadering van de behandeling van prostaatkanker. Inwendige bestraling wordt voornamelijk gebruikt voor de vroege stadia van kanker met langzaam groeiende tumoren. De procedure bestaat uit kleine korrels wordt geïnjecteerd in de prostaat. Elk zaad bevat radioactief materiaal. Als materiaal afkoelt, zendt straling in de prostaat die dient om de verspreiding van kanker tegengaan.

•  Inzicht in de wijze waarop radiotherapie werkt om te beslissen of het het beste voor u. Radiotherapie werkt door toepassing straling de kanker besmette gebieden van het lichaam. Deze straling dient om het genetisch materiaal van de kankercellen, waardoor ze niet meer verder reproduceren beschadigen. Helaas, radiotherapie is niet de meest nauwkeurige behandelingsmethode, zodat er een collaterale schade aan gezonde cellen in het lichaam ook. Dit is een onvermijdelijke kosten van de behandeling.

•  Begrijp de bijwerkingen voor de behandeling van prostaatkanker met bestralingstherapie. Volgens de ACS, deze bijwerkingen omvatten problemen zowel de blaas en de darm, impotentie, incontinentie, vermoeidheid en vochtophoping in de geslachtsorganen en benen. Hoewel alle kanker behandelmethoden hebben een aantal risico van bijwerkingen, kan deze niet worden situaties waarmee je bereid bent om te gaan zijn, dus volledig inzicht in de risico's voor in te stemmen met bestralingstherapie.