Hoe te behandelen longadenocarcinoom Recidieven

Lung adenocarcinomen zijn de meest voorkomende vorm van longkanker en hebben de mogelijkheid om zich te verspreiden naar andere weefsels. Een van de moeilijkheden van het behandelen longadenocarcinomen is dat als de oorspronkelijke tumor niet volledig vernietigd of verwijderd kan terugkomen. Als dit gebeurt, kan de herhaling van de kanker niet goed reageren op een aantal vormen van behandeling, omdat het vermoedelijk de eerste ronde van de behandeling overleefd. Uw oncoloog in staat zal zijn om uw terugkeer te analyseren en te besluiten op welke wijze van behandeling het beste is, als ieders geval is anders.

Instructies

•  geheel of gedeeltelijk verwijderen van de long. Dit type van behandeling werkt goed voor tumoren die beperkt zijn tot slechts een long of een deel van de long. Een lobectomie is een procedure waarbij een aangetaste long kwab wordt verwijderd, en een pneumonectomie is de verwijdering van de gehele long, die kan worden aangegeven als de herhaling wordt verspreid over verschillende delen van de long.

•  Ontvang bestralingstherapie. Radiotherapie komt in twee vormen: externe en interne bestraling. Uitwendige bestraling maakt gebruik van een machine die geconcentreerde bundels van straling stuurt op je borst, die bij voorkeur zal beschadigen kankercellen. Inwendige bestraling betrekking op de injectie van een radioactieve vloeistof met behulp van een naald of een katheter, naar een gebied vlakbij de tumor aan te vallen.

•  Receive chemotherapie. Chemotherapie werkt door de toediening van geneesmiddelen die ofwel kankercellen doden of vertragen van de snelheid waarmee ze verdelen. De meeste chemotherapeutische geneesmiddelen worden intraveneus toegediend in de loop van vele uren. Voor longadenocarcinomen, kan een combinatie van geneesmiddelen worden gebruikt om de effecten van elk geneesmiddel te maximaliseren.

•  Ontvang fotodynamische therapie. Fotodynamische therapie werkt door de injectie van een geneesmiddel in de bloedbaan. Dit geneesmiddel is bedoeld om te binden aan adenocarcinoom cellen kunnen vervolgens worden geactiveerd door bepaalde soorten laserlicht. Zodra het geneesmiddel is geactiveerd doodt de kankercellen.

•  Ontvang de palliatieve zorg. In sommige gevallen, terugkerende longadenocarcinomen in een gebied van de longen waar ze niet verwijderd kunnen worden en die niet reageren op behandeling. Voor deze tumoren, de enige oplossing is om te proberen om de symptomen te minimaliseren en te wachten en te zien of ze reageren op bestraling of nieuwe combinaties van chemotherapie.