Hoe te behandelen Likdoorns op de tenen

Wanneer schoenen herhaaldelijk wrijven op hetzelfde gebied van de tenen, het gebied vormt een dikke, beschermende barrière van de huid tegen verdere schade en pijn te beschermen. Deze kleine, ronde barrières of eelt zogenaamde korrels wanneer ze verschijnen boven de tenen. Genoemd korrels vanwege hun vaak gele kleur hebben zowel lelijk en pijnlijk. Gelukkig kunnen ze worden behandeld en geëlimineerd met een paar eenvoudige stappen.

Instructies

•  Stop het dragen van slecht passende schoenen die te strak of smal en wrijven tegen de bovenkant of de zijkanten van de tenen zijn, verergeren bestaande likdoorns of het creëren van nieuwe.

•  Geniet van het getroffen gebied in schoon, warm water om de maïs te verzachten. Of wrijf salicylzuur direct op de maïs, die ook zal hebben een verzachtende werking. Zowel water en salicylzuur worden gebruikt als de korrels zijn bijzonder hardnekkig.

•  Gebruik een puimsteen om zachtjes weg te wrijven de overtollige dode huidcellen die de maïs vormt, dat evenwel niet tot een gezonde huid te verwijderen en veroorzaken verdere schade.

•  Breng beschermende teen pads gemaakt in een cirkelvorm speciaal voor likdoorns of snij je eigen uit Moleskin om de genezing te versnellen en te voorkomen dat de schoenen uit rechtstreeks wrijven het getroffen gebied, de verslechtering van de toestand of de mogelijke invoering van een infectie.

•  Ga naar een arts te hebben haar weg te snijden van de maïs als deze toestand niet na zelf-behandeling.

Hints

  • Draag alleen comfortabele schoenen die voldoende ruimte laat aan de voorkant voor de tenen. Toes moeten kunnen enigszins wiebelen in een goed passende schoen.
  • Gebruik nooit een scherp voorwerp, zoals tondeuse of schaar, om een ​​maïs te snijden. Deze infectie kan introduceren in de omgeving of kan leiden tot een steekwond verwonding. Dit type van behandeling mag alleen worden uitgevoerd door een medische professional. Sta niet toe dat salicylzuur om de huid rondom het koren te raken, omdat dit de onbeschadigde huid kunnen irriteren. Vermijd hoge hakken of andere schoenen die tot een punt op de teen komen.