Hoe te behandelen Killer Bee Stings

Africanized honingbijen, beter bekend als killer bees, vallen alles wat ze zien als een bedreiging, met inbegrip van de mens in de buurt van hun nest. Het gif in hun angels is giftig en meerdere steken kan doden. Mensen met meerdere steken of steken op de hals of mond moet onmiddellijk medische hulp te zoeken, maar enkele steken veilig kan worden behandeld door het verwijderen van de angel en het behandelen van het gebied met medicijnen.

Instructies

•  Gebruik een ontsmet mes, creditcard of uw nagel om de angel te trekken van de huid. Verwijder het snel, het verplaatsen van de stinger van links naar rechts om het los te maken. Knijp niet in het gif, wat kan leiden tot meer gif vrij te geven, volgens de Texas A & M University.

•  Reinig het getroffen gebied met water en zeep. Verminderen zwelling door het toepassen van een zak ijs of een koud kompres, die echter niet rechtstreeks van toepassing is op de wond. Als alternatief kan het toepassen van antihistaminica met een huid koelvloeistof helpen verminderen zwelling en irritatie.

•  Als de zwelling, pijn of jeuk zijn nog steeds aanwezig, MedicineNet.com raadt het gebruik van pijn of anti-jeuk medicijnen. Als de zwelling zich uitbreidt naar twee gewrichten van de schade, zoals een steek in de vinger die zwelt voorbij de pols, zoek onmiddellijk medische hulp. Dit is een teken van een ernstige allergische reactie.

•  Kijk naar tekenen van een allergische reacties tijdens de eerste twee dagen na de steek. Volgens de stad van de website van Phoenix, symptomen van een allergische reactie omvatten branderig of intense jeuk op de wond, lichaam zwelling, een brandnetel-achtige uitslag die zich ontwikkelt op het hele lichaam, ademhalingsproblemen, misselijkheid, zwakte, vallen buiten bewustzijn, shock, jeuk op de hals en lies, jeuk op de palmen van de handen en jeuk op de zolen van de voeten. Als een van deze symptomen zich voordoen, moet onmiddellijk medische hulp.

Hints

  • Niet zuigen het gif uit de wond. Dit kan de wond irriteren, waardoor infectie.
  • Laat de stinger in de huid achter. Venom kan blijven vrij te maken voor maximaal 10 minuten.