Hoe te behandelen heroïneverslaving

Hoe te behandelen heroïneverslaving

Heroïne is een van de meest verslavende stoffen op aarde, en het overwinnen van verslaving is zeer moeilijk vanwege de ernst van ontwenningsverschijnselen. Terwijl methadonprogramma van oudsher de meest voorkomende methode van het helpen van een heroïneverslaafde, alternatieve manieren om heroïneverslaving te behandelen zijn van toenemend belang voor verslavingszorg professionals.

Instructies

•  Act vroeg, indien mogelijk. Kans op herstel Een heroïneverslaafde's zijn sterk verhoogd als het probleem snel wordt aangepakt, in plaats van na jaren van drugsgebruik.

•  Begrijp dat methadonprogramma heeft een sterk track record voor het helpen van heroïneverslaafden herstellen. Methadon is een synthetisch opiaat heroïne hunkeren controles door blokkade heroïne op het lichaam, waardoor ontwenningsverschijnselen. Echter, kan de wachtlijst bij een methadon kliniek lang duren, waardoor de verslaafde om andere mogelijkheden te overwegen.

•  Nieuwe alternatieve drug therapieën zijn een stroomversnelling onder verslavingszorg professionals. Vooral het gebruik van dihydrocodeïne en buprenorfine steeds wijdverspreid. Buprenorfine is vergelijkbaar met methadon, maar met minder effectieve opioïde actie en veel lager risico op het creëren van een fysieke afhankelijkheid van zijn eigen. Dihydrocodeïne, een relatief nieuw, is aantrekkelijk omdat het komt op een fractie van de kosten van methadon en veiliger, minder giftig en even effectief beschouwd.

•  Teken de heroïneverslaafde voor gedragstherapie. Professionals universeel de effectiviteit van de therapie te erkennen als een behandelingsmethode. Cognitief-gedragsmatige interventies, waarbij de therapeut probeert te helpen de gebruiker te begrijpen wat leidde hen tot verslavend gedrag in de eerste plaats, is succesvol geweest. Echter, veel deskundigen het erover eens dat gedragstherapie is het meest effectief in combinatie met andere behandelingen, met name methadon of een equivalent.

•  Wees voorbereid op een moeilijke strijd. Terwijl de meeste acute heroïne ontwenningsverschijnselen meestal verminderen binnen een week van beëindigde het gebruik van het geneesmiddel, kan een algemene prikkelbaarheid en hunkering naar heroïne hangen voor maanden of jaren later. Psychologische en fysieke hunkeren naar de drug zijn de belangrijkste oorzaak van de terugval in de gebruikers die zijn behandeld voor hun verslaving. Vervolg medische zorg en therapie nodig om heroïne verslaving te overwinnen.

•  Blijf positief. Met de juiste zorg en een sterke wil, kan heroïneverslaving worden geslagen.

Hints

  • Probeer niet om een ​​heroïneverslaving te behandelen zonder de begeleiding en toezicht van een gekwalificeerde professional. Heroïneverslaving is een ernstige medische aandoening, en ernstige complicaties kunnen voortvloeien uit zonder toezicht heroïne terugtrekking.