Hoe te behandelen GHD

Hoe te behandelen GHD

Groeihormoondeficiëntie, GHD is een aandoening waarbij het lichaam onvoldoende groeihormoon creëren voor de normale menselijke groeiproces. De deficiëntie is typisch aanwezig bij de geboorte, maar kan beginnen in de vroege jeugd. In zeldzame gevallen wordt verworven in de volwassenheid. De behandeling bestaat uit groeihormoon injecties toegediend volgens een vast schema, en vindt doorgaans plaats in de loop van enkele jaren.

Instructies

•  Ga naar een specialist die een formele diagnose van GHD kan maken voordat u verder gaat met de behandeling, omdat de reeks injecties is een invasieve en duur proces. Deze injecties zijn niet bedoeld om slechts korte gestalte behandelen. Groeihormoon therapie is goedgekeurd voor niet-GHD kinderen die ruim onder de gemiddelde hoogte - alleen als ze behoren tot de kortste 1,2 procent van de kinderen.

•  Bespreek het behandelingsplan met de voorschrijvende arts en de patiënt. In de meeste gevallen, de persoon die de behandeling met groeihormoon is een kind, en speciale aandacht moet aan hun emotionele welzijn worden gegeven tijdens het behandelingsproces. Volgens de Human Growth Foundation, kinderen krijgen injecties van enkele dagen per week tot eenmaal per dag tot het kind bereikt een aanvaardbaar volwassen lengte of maximum groeipotentieel bereikt. Volwassenen zullen typisch vereisen dagelijkse hormoonbehandeling gedurende langere tijd, hoewel verbetering van de symptomen duidelijk kan na één injectie.

•  Wat te verwachten als het gaat om het succes en de effectiviteit behandeling. De patiënt en / of voogd moet helder zijn op realistische korte termijn en lange termijn verwachtingen zijn; net zoals een normale groei niet 's nachts gebeuren, het duurt een paar maanden voor een grotere groei zichtbaar te zijn na het starten van de hormoontherapie. Het vermogen om de hoogte te bereiken is gerelateerd aan hoe vroeg de behandeling wordt gestart groei-deficiënte kinderen, en groeihormoon injecties niet effectief bij alle patiënten met GHD.

•  Follow-up met de voorschrijvende arts op een regelmatige basis. De Hormoon Foundation zegt: "Follow-up is belangrijk om te zorgen dat iedereen met dagelijkse injecties, op te sporen en mogelijke bijwerkingen te beheren, te monitoren groeiproces, en de dosering periodiek aan te passen."