Hoe te behandelen Gas Pijn na laparoscopische galblaas operatie

Een zekere mate van pijn is normaal na laparoscopische galblaas operatie, een minimaal-invasieve procedure waarbij de galblaas wordt verwijderd door meerdere kleine insnijdingen buik. Veel van de pijn na de procedure door gas. Pijnstillers worden als nodig, van narcotische pijnstillers voor de meest ernstige pijn over-the-counter pijnstillende medicijnen voor de minst ernstige. Er zijn ook leefstijlaanpassing die kunnen worden aangebracht om de gevolgen van gas te minimaliseren tijdens het genezen van de operatie.

Instructies

•  Limit extra gas van het invoeren van uw lichaam bij het ​​slikken. Kauw voedsel langzaam en voorzichtig en niet dranken slok. Niet doorslikken totdat je mond gesloten is.

•  Vermijd voedingsmiddelen die bekend staan ​​om extra gas te creëren in je lichaam. Voorbeelden zijn broccoli, maïs, kool, bonen, zuivelproducten en koolzuurhoudende dranken. Beperk de inname van deze voedingsmiddelen om overtollig gas opbouw verlichten terwijl je spijsverteringskanaal herstelt van de operatie.

•  Maak een korte wandeling naar gas bewegen helpen door je spijsverteringskanaal en vermindering van de daaruit voortvloeiende pijn. Wandelen helpt ook uw lichaam om overtollig gas te absorberen dat overblijft na de operatie. Korte wandelingen rond uw huis zijn voldoende. Inspannende lichaamsbeweging en langdurige wandelingen worden niet geadviseerd.

•  Vraag uw arts als u over-the-counter antacida kan nemen. Deze genomen voor het eten producten kan stoppen gas van het reizen naar de darmen en elimineer de bijbehorende pijn.

•  Neem contact op met uw arts als gas pijn aanhoudt na het passeren van gas, of als het blijft voor een aantal dagen in combinatie met koorts, hardnekkige maagzuur, diarree, constipatie, misselijkheid of braken. Deze symptomen kunnen wijzen postoperatieve complicaties zoals een geblokkeerde galwegen.