Hoe te behandelen droog en schilferig Oogleden

Droge, schilferige oogleden kan een teken zijn van een infectie of ontsteking die medische aandacht nodig heeft, maar ze kunnen ook ontstaan ​​als een reactie op bepaalde huid en ogen producten of het gevolg zijn van hormonale veranderingen. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om uw ongemak te verminderen, samen met richtlijnen om te bepalen of je nodig hebt om een ​​arts te zien.

Instructies

•  de oorzaak van het probleem, indien mogelijk. Dit is vooral belangrijk als je ogen zijn rood, gezwollen of jeukende. Heeft u onlangs een nieuwe oogzorg of huidverzorgingsproduct dat zou kunnen worden veroorzaakt een reactie geprobeerd? Ben je in slaap tijdens het dragen van oog make-up en / of contactlenzen gevallen? Bent u een behandeling volgt die kunnen worden waardoor uw klachten? Als geen van deze lijken mogelijkheden, kijk op het gedeelte Bronnen voor meer ideeën en maak een afspraak met uw arts om verder te onderzoeken. Echter, kunnen de volgende stappen helpen kalmeren uw ogen in de tussentijd.

•  Zorg ervoor dat alle oogmake-up te verwijderen volledig voordat het naar bed gaan 's nachts. Gebruik een hypoallergene vloeibare oogmake-up remover en een watje, en laat uw ogen voor alle resterende sporen van mascara nadat je klaar bent.

•  Breng een kunstmatige traan zalf of gel om je ogen voordat je gaat slapen. Niet druppels gebruiken voor dit doel, tenzij ze een dikkere formule bedoeld voor gebruik gedurende de nacht.

•  Als u momenteel geen gebruik maken van een oogcrème, vinden een die is gemaakt voor de droge, gevoelige huid en breng 's morgens en' s avonds. Als u geen gebruik van een crème nu, overweeg dan te proberen een andere, zachtere merk.

•  Als uw oogleden voelen droog en schilferig in de ochtend, meng gelijke delen van babyshampoo en koud water, dompel een wattenstaafje of een bal in het mengsel, en dep voorzichtig over hen om eventuele resten te verwijderen en de huid te kalmeren. Dep ze droog met een schone handdoek of een andere katoenen bal. Niet wrijven.

•  Breng koude kompressen. Gebruik of een gaasje gedrenkt in ijswater of een gebruikt theezakje dat je in de koelkast hebt bewaard gedurende 15-20 minuten. Laat de kompressen op minstens 2 minuten, maar niet langer dan 20 minuten.

•  Vecht de drang om je ogen te wrijven, het maakt niet uit hoeveel ze staan ​​te popelen! Gebruik kunsttranen zakt plaats. Als u contactlenzen draagt, moet u een merk dat is vrij van conserveringsmiddelen te gebruiken; sommige mensen reageren op de conserveringsmiddelen in deze druppels.

•  Verhoog de ​​hoeveelheid omega-3 olie in uw dieet door het eten van meer vis en / of het nemen van een supplement. De klieren in je oogleden afscheiden olie die zorgt voor smering van uw ogen, en omega-3 olie zal hen helpen om er meer van te produceren. Je moet ook verminderen uw inname van cafeïne en drink meer water om jezelf beter gehydrateerd.