Hoe te behandelen depressie met Zoloft

Hoe te behandelen depressie met Zoloft

Zoloft (sertraline) is de meest voorgeschreven antidepressivum in de Verenigde Staten, misschien omdat het is zeer effectief bij de behandeling van een grote verscheidenheid van stemmingsstoornissen. Ook zijn de effecten nog getolereerd door een groter deel van de bevolking. Door overleg met uw geestelijke gezondheidszorg professional, kunt u beslissen of u wilt uw depressie met Zoloft te behandelen.

Instructies

Behandel depressie met Zoloft

•  Bepaal of je ervaart typische symptomen van een major-depressieve stoornis, zoals klinische depressie. Deze symptomen kunnen bestaan ​​uit perioden van verdriet die verder reiken dan 2 weken, gewichtsverlies of winst, onregelmatig slaappatroon en gedachten van wanhoop of zelfmoord.

•  Wees je bewust van de bijwerkingen van het gebruik van Zoloft om depressie te behandelen, die vrij typisch van selectieve serotonine opname remmer (SSRI) depressiva zijn. Zij omvatten bruxisme (tandenknarsen tijdens de slaap), misselijkheid, slapeloosheid, lichaamsgewicht schommelingen, diarree, constipatie, droge mond, hoofdpijn en seksuele disfunctie.

•  Bezoek uw beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, zoals een arts of psychiater, te worden gediagnosticeerd met een major-depressieve stoornis en om te bepalen of Zoloft is uw beste optie om uw aandoening te behandelen. Antidepressiva zoals Zoloft, worden het best gebruikt als onderdeel van een programma met psychotherapie en gedragsverandering, aangezien alleen medicatie kunnen dienen alleen maskeren de symptomen van depressie, niet de werkelijke oorzaken pakken.

•  Beslissen op een passende dagelijkse dosering van Zoloft om uw depressie te behandelen. Tabletten zijn verkrijgbaar in 25 mg. (Groen), 50 mg. (Blauw) en 100 mg. doses (geel). Een 50-mg. dagelijkse dosis van Zoloft wordt meestal beschouwd als de minimale hoeveelheid die nodig is om een ​​grote-depressieve stoornis te behandelen.

•  Wees voorzichtig bij het ​​staken van Zoloft of een ander type van SSRI antidepressiva vanwege de ontwenningsverschijnselen die kunnen worden weergegeven. SSRI-stopzetting syndroom kan leiden tot verhoogde gevoelens van depressie gedurende maximaal 1 week na het stoppen met Zoloft. Alleen veranderen, verminderen of stoppen van uw dagelijkse dosis van Zoloft onder de strikte supervisie van uw arts.

Hints

  • Zoloft wordt ook gebruikt om persoonlijkheidsstoornissen, zoals obsessief-compulsieve stoornis. Het is ook een effectieve manier om post-traumatische stress-stoornis en diverse fobieën behandelen.
  • Zoloft wordt niet aanbevolen voor gebruik door personen onder de 18 jaar, omdat het suïcidale gevoelens kan toenemen in een aanzienlijk percentage van kinderen en adolescenten. Het wordt soms voorgeschreven aan kinderen die ervaren obsessief-compulsieve stoornissen, echter.