Hoe te behandelen astmatische bronchitis

Als je astma hebt en u een ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen optreden, moet u astmatische bronchitis. Deze aandoening doet zich voor als een persoon met astma heeft chronische bronchitis, die langdurige zwelling en grote hoeveelheden slijm in de luchtwegen veroorzaakt. Astma symptomen zijn vergelijkbaar met die van chronische bronchitis. U kunt episodes van piepende ademhaling, kortademigheid, hoestbuien waarin u produceert sputum of slijm, borst congestie, pijnlijke ademhaling, overmatige slijmproductie en een infectie in de luchtwegen die leiden tot de longen ervaren. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw arts om de juiste behandeling te krijgen.

Instructies

Hoe te behandelen astmatische bronchitis

•  Zorg ervoor dat je ademt frisse, schone lucht. Stoppen met roken als je rookt, en vermijd passief roken. Vraag uw arts over stoppen met roken therapieën. Vraag je vrienden en familieleden niet te roken om je heen. Ook iets dat uw astma triggers, zoals binnen en buiten de vervuiling, chemische dampen en parfums, huidschilfers van dieren, pollen en huisstofmijt te vermijden. Gebruik een hoog rendement luchtfilter in uw huis, en een luchtbevochtiger - vooral in uw slaapkamer - als je in een droog klimaat leven. De vochtigere lucht zal helpen los de dikke slijm in de luchtwegen.

•  Vraag uw arts over medicijnen zoals luchtwegverwijders, zowel korte als langer werkende, om uw luchtwegen te openen; inhalatiecorticosteroïden en orale steroïden om luchtwegontsteking te verminderen; en antibiotica om infecties van de luchtwegen veroorzaakt door bacteriën.

•  Als u gastro-oesofageale reflux, of GERD, zorg ervoor dat u het nemen van voorzorgsmaatregelen met uw dieet en het gebruik van medicijnen (zoals Nexium en Prilosec) zoals voorgeschreven door uw arts. GERD kan verergeren uw luchtwegen als de rook van maagzuur stromen naar hen. Zorg er ook voor uw sinussen gezond zijn en dat u geen post-nasal drip of sinusitis die uw luchtwegen zou kunnen verergeren behandelen.

•  Als uw symptomen plotseling verergeren, kan longfalen optreden. Het is essentieel om direct medische hulp te krijgen als je begint te hoesten of piepen meer, als je een toename van de slijmproductie te ervaren, of als je meer moeite met ademhalen. Heeft u mogelijk extra medicijnen, extra zuurstof of ziekenhuisopname nodig.

•  Vraag uw arts of u longrevalidatie nodig hebt om u te helpen deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Longrevalidatie verzorgt trainingen in beweging en voedingsadvies. U zou werken met fysiotherapeuten, respiratoire therapeuten, oefening specialisten en diëtisten om een ​​programma aan te passen.