Hoe te begrijpen MRI Scans

Hoe te begrijpen MRI Scans

Magnetic resonance imaging (MRI) gebruikt magnetische velden plaats röntgenstralen om driedimensionale beelden van het inwendige van het lichaam. De door de scanner oorzaak atomen (protonen) magnetische velden aan line-up en maak signalen die overbrengen naar een computer en om te zetten in beelden. De MRI kan meerdere beelden (segmenten) op elke hoek aannemen en kan nauwkeurig afwijkingen in zachte weefsels, zoals tumoren identificeren. De MRI heeft grote, krachtige magneten die je omringen evenals lage sterkte "gradient" magneten dat het geluid dat je hoort tijdens uw scan veroorzaken.

Instructies

De MRI-scan

•  Draag warme kleding omdat de MRI-apparatuur koel moeten worden bewaard, zodat de kamer koud zal zijn, en draag losse, comfortabele kleding omdat je nodig hebt om stil te blijven voor lange periodes, meestal 15 tot 60 minuten. Een T-shirt en trainingsbroek zijn ideaal. U moet alle metalen te verwijderen, zoals sieraden en kleding met metalen bevestigingen (met inbegrip van uw bh).

•  Ga liggen op de onderzoekstafel, die schuift in de boring (midden) van de MRI-machine. Imaging spoelen die helpen om beelden te produceren zijn meestal geplaatst over het deel van je lichaam, dat is de focus van de scan. Bijvoorbeeld, als je met een hersenscan, zal je hoofd passen in een speciale "vogelkooi" frame, die ook helpt om het lichaam deel geïmmobiliseerd te houden.

•  Pas de hoofdtelefoon (indien beschikbaar) of plaats oordopjes voordat je schuift in de boring, omdat je niet kan bewegen zodra de scan begint. U zult periodes van rust afgewisseld met periodes van zeer luide klikken, piepen ervaren en gonst vaak vergezeld door beweging van de tafel of trillingen.

•  Vermijd het verplaatsen als het stopt het scannen, zodat u kunt intraveneus contrast (gadolinium) ontvangen. De scan wordt hervat wanneer de technicus eindigt toediening van het contrastmiddel, dat het magnetische veld verandert om betere beelden te produceren. In sommige gevallen moet u het contrast materiaal drinken.

•  Adem en probeer te ontspannen tijdens de scan. De meeste MRI scanners zijn ongeveer 6 meter lang, maar enkele hebben korte boringen en neemt scans van een deel van het lichaam. Zit / sta geopend MRI-scanners laten dragende tijdens de scan. De binnenkant van de boring is verlicht, en je kunt voelen lucht langs je heen stroomt.

Hints

  • Als u diabetes of een voorgeschiedenis van lever- of nierziekte hebt of ouder bent dan 60-65 en zal gadolinium contrast krijgt, je een creatinineklaring (nierfunctie) testen voordat je MRI nodig.
  • De nieren moeten gadolinium contrast, een paramagnetisch metaalion, zodat het contrast is gecontraïndiceerd bij nierziekte scheiden. Je kunt niet een MRI als u een pacemaker, een cochleair implantaat, aneurysma clips, sommige soorten van tandheelkundige implantaten of metalen deeltjes in je lichaam, omdat de krachtige magnetische veld zal hen te bewegen. U moet minimaal zes weken te wachten na het ontvangen van een metalen prothese (zoals een heupgewricht) om ervoor te zorgen het stevig op zijn plaats.