Hoe te beginnen met antiretrovirale therapie

Hoe te beginnen met antiretrovirale therapie

Hoewel er nog geen behandeling voor hiv en aids, hebben behandelingen een lange weg afgelegd sinds het syndroom werd voor het eerst geïdentificeerd in 1981. De artsen nu zeggen dat de levensverwachting van HIV-patiënten op antiretrovirale geneesmiddelen zijn normaal. Een regime van antiretrovirale pillen kunnen levensreddende effecten hebben. HIV-patiënten zullen waarschijnlijk moeten deze pillen te nemen voor hun hele leven, maar en ze hebben bijwerkingen. Hier zijn een paar tips over hoe te beginnen.

Instructies

Het gebruik van antiretrovirale geneesmiddelen

•  Vind een arts met ervaring in de behandeling van HIV en AIDS, zoals een besmettelijke ziekte specialist. Maak een afspraak en vragen voor uw arts van tevoren bereiden. Vraag uw arts over de risico's van het gebruik van antiretrovirale middelen, andere ziekten die u kunnen een risico voor en hoe de overdracht van HIV naar anderen te voorkomen.

•  Laat de arts meet je CD4-telling. Ontvang de viral load-test ondergaan resistentie testen en eventueel andere tests uw arts kan bestellen. Deze tests zullen helpen bepalen of het gebruik van antiretrovirale therapie en die antiretrovirale middelen te gebruiken beginnen.

•  Bespreek de voordelen en bijwerkingen van de verschillende antiretrovirale behandelingen met uw arts. Uw arts zal u vertellen welke antiretrovirale geneesmiddelen het beste voor u op basis van uw testresultaten.

•  Neem uw ​​antiretrovirale middelen, zoals voorgeschreven. Andere antiretrovirale geneesmiddelen hebben verschillende dosering tijden en eisen. Neem uw medicijnen op de opgegeven tijden en breng veranderingen in dieet volgens de instructies.

•  Stop niet met het innemen van uw antiretrovirale geneesmiddelen, tenzij u eerst met uw arts te praten. Drug resistentie kan ontwikkelen als u niet uw antiretrovirale therapie goed te doen volgen, die de toekomstige behandeling opties kunnen beperken.

Hints

  • Factoren te overwegen bij het kiezen van een antiretrovirale behandeling ook uw resistentie testresultaten, het aantal pillen in het regime, hoe vaak pillen moeten worden genomen, andere ziekten of aandoeningen die je hebt, en of je zwanger bent. Antiretrovirale therapie zal vaak sprake van verschillende drugs genomen gedurende de dag.
  • U hoeft niet tot antiretrovirale therapie, alleen maar omdat je hiv beginnen. Uw arts zal u helpen de beste tijd om te beginnen bepalen. Let op de talrijke bijwerkingen antiretrovirale middelen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree, slapeloosheid, vermoeidheid en slechte leverfunctie.