Hoe te Basale energiebehoefte Bereken

Hoe te Basale energiebehoefte Bereken

Basale energie is het nodig om de stofwisseling van een persoon te behouden, terwijl hij in rust is absoluut minimum energie. Het is de energie het lichaam nodig per dag om de functie van de inwendige organen zoals het hart en de longen. Deze energie kan gemakkelijk worden berekend met behulp van de Harris-Benedict vergelijking. Een extra factor kan worden gebruikt ter compensatie van calorische eisen van specifieke medische aandoeningen.

Instructies

Het berekenen van Basal Metabolic Energy Requirements

•  Bepaal het geslacht, leeftijd (a) in het jaar, de hoogte (h) in centimeters en het gewicht (m) in kilogram van de persoon van wie de basale energiebehoefte worden berekend.

•  Bepaal zowel de "activiteit" en "spanning" status en factor voor de persoon. De verschillende soorten activiteiten en de bijbehorende factoren zijn: bedrust (1.2), ambulante (1.3) en koorts (1,13 per graad Celsius). De types van stress factor zijn de hongerdood (0,7), chirurgie (1.2), ernstig trauma (1,35), hoofdletsel (1.6), sepsis (1,6), burn <40 procent lichaamsoppervlak (1.5), en branden> 40 procent lichaamsoppervlak (2.1).

•  Voor een man is, berekenen de basis basale energie-eisen met behulp van de vergelijking; Energie = 66,5 + (13.75 xm) + (5,003 XH) - (6,775 x). Voor een vrouwelijke, gebruik maken van de vergelijking; Energie = 655,1 + (9,563 xm) + (1,850 XH) - (4,676 x). Beide vergelijkingen geven een resultaat in kilo-calorieën per dag.

•  Vermenigvuldig de fundamentele basale energiebehoefte van de activiteit factor en door (eventueel) de stressfactor de werkelijke dagelijkse calorie basale vereisten in kilo-calorieën per dag ontlenen.

Hints

  • Er zijn verschillende andere vergelijkingen die ook kunnen berekenen basale energiebehoefte, hoewel de vergelijking hier gepresenteerde heeft de langste geschiedenis van gebruik.
  • Uitgesproken verschillen in de vetvrije massa van een persoon uit de gemiddelde bevolking kan de nauwkeurigheid van deze berekening te verminderen.