Hoe te Attention Deficit Hyperactivity Disorder bij volwassenen Diagnose

Hoe te Attention Deficit Hyperactivity Disorder bij volwassenen Diagnose

Veel mensen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder of ADHD, niet een diagnose of behandeling tot volwassenheid niet ontvangen. Volwassen ADHD treft ongeveer 4 procent van de volwassen bevolking en kan leiden tot ernstige problemen in het werk, relaties en dagelijkse activiteiten veroorzaken. Om een ​​diagnose van ADHD bij volwassenen te ontvangen, moet u aan bepaalde in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, of DSM criteria. Een huisarts, neuroloog, psychiater of psycholoog kan officieel de diagnose ADHD, dus zoek professionele hulp als u denkt dat u de aandoening hebben.

Instructies

•  Onderzoek je persoonlijke geschiedenis voor aanwijzingen zijn dat u last heeft van volwassenen met ADHD. Inconsistente werk geschiedenis, schoolprestaties, onvermogen om elementaire dagelijkse activiteiten te voltooien en een geschiedenis van problemen in interpersoonlijke relaties kan te wijten zijn aan ADHD.

•  Beoordeel gedrag dat onoplettendheid, een kenmerk van volwassen ADHD te geven. Identificeren van ten minste zes van de volgende gedragingen: het niet om veel aandacht te besteden aan gegevens; moeite de aandacht bij activiteiten; onvermogen om te luisteren wanneer gesproken; naleving van de instructies of afwerking werk te volgen; moeite met het organiseren van taken; vermijden van taken die langdurige aandacht en mentale inspanning; verliezen items nodig is om een ​​taak uit te voeren; afleiding door externe prikkels; vergeetachtigheid.

•  Identificeer symptomen van impulsiviteit of hyperactiviteit. U moet ten minste zes van de volgende gedragingen weer te geven: friemelen; het verlaten van uw stoel wanneer het ongepast is om dat te doen; rusteloos gevoel, moeite met rustig uitvoeren van vrijetijdsbesteding; de noodzaak om voortdurend op de weg; overmatige spraakzaamheid; eruit te flappen informatie voordat iemand te spreken; moeilijkheid op je beurt wacht; veelvuldige onderbrekingen van de activiteiten van anderen.

•  Voeg uw symptomen van onoplettendheid en impulsiviteit of hyperactiviteit. Bepaal of je hebt ten minste zes gedrag, hetzij in de onoplettendheid of impulsiviteit / hyperactiviteit domeinen.

•  Bepaal of uw symptomen begon vóór de leeftijd van 7. Vraag aan ouders, familieleden of oud-docenten als je elke kwaliteiten van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit weergegeven. Evalueren schoolcijfers en rapporteren kaarten voor aanwijzingen zijn dat u moeite om informatie te assimileren.

•  Gauge uw beperkingen in dagelijkse activiteiten. Identificeer grote problemen in ten minste twee verschillende instellingen, met inbegrip van het werk, thuis of op school.

•  Raadpleeg een arts als u voldoet aan de bovenstaande criteria voor volwassen ADHD. Vraag de arts om het scherm voor angststoornissen, stemmingsstoornissen, tekorten leren, toevallen, lage bloeddruk, loodvergiftiging of andere aandoeningen die symptomen van ADHD na te bootsen.

•  Zoek een verwijzing naar een erkende psychiater of klinisch psycholoog voor de follow-up testen en behandeling. Vraag voor een grondig psychologisch onderzoek aan uw specifieke aandacht tekorten te bepalen.

Hints

  • Mensen met volwassen ADHD beginnen meestal het weergeven van de symptomen in de kindertijd. Als uw aandachtsproblemen moeilijkheden nog maar kort geleden, is er mogelijk een onderliggende medische aandoening of een andere psychische probleem waardoor uw problemen. Een arts kan u helpen uitsluiten van andere oorzaken van onoplettendheid en hyperactiviteit.
  • Alleen gediplomeerde artsen, psychiaters en psychologen kunnen officiële diagnoses van volwassenen met ADHD te maken. Nooit zelfmedicatie of zoek een andere behandeling zonder het ontvangen van een professionele diagnose van ADHD.