Hoe te Ascites Beheer

Hoe te Ascites Beheer

Ascites, meestal geassocieerd met leverziekte, is de ophoping van ascites-vloeistof in de buikholte die abdominale zwelling en ongemak. De vochtophoping kan ook op tegen de longen, waardoor het moeilijker wordt om te ademen, en de maag, het verminderen van de eetlust.

Ascites manifesteert meestal duraing de cirrhotic fase van een leveraandoening, olgens de Amerikaanse Lever Stichting. De aanpak van het beheer ascites is systemisch en begint met dieet veranderingen. Echter, iemand lijdt aan ascites als complicatie van leverfalen, moeten uiteindelijk een levertransplantatie.

Instructies

Managing Ascites

•  Beperk uw inname van zout. Patiënten mogen niet meer dan 2000 mg natrium per dag consumeren, adviseert de Amerikaanse Vereniging voor de Studie van Leverziekten. Natrium houdt vocht, waardoor een toename van het bloedvolume. Verhoogd bloedvolume, in combinatie met een leverziekte, kan leiden tot portale hypertensie. De druk die voortvloeit uit portale hypertensie kan veroorzaken ascites vloeistof lekken uit de lever in de buikholte.

Raadpleeg een diëtist, of vraag een zoutarm dieet van uw arts. Schaf zoutarm kookboeken, en uw maaltijden bereiden, zonder het gebruik van verwerkte voedingsmiddelen of het toevoegen van zout.

•  Neem de medicatie om ascites te beheren. Wanneer dieet alleen niet uw ascites controleren, kan uw arts diuretica, ook wel bekend als het water pillen voorschrijven. Duretics werken binnen uw nieren om de uitzetting van zout en water uit je lichaam te verhogen, volgens Michael Neal, auteur van "Medical Pharmacology at a Glance."

Je zou ook antibiotica nodig om infecties te behandelen. Bijvoorbeeld, kan ontsteking van het peritoneum veroorzaakt door spontane ontsteking van de ascitesvloeistof moet worden behandeld met antibiotica.

•  Onderga paracentese. Deze procedure verwijdert peritoneale vloeistof van de buikholte, Drs. Faried Banimahd en Irene M. Spinello uitleggen in het nummer van het Journal of Emergency Medicine november 2009. Tijdens deze klinische procedure wordt vloeistof verwijderd met een naald, of in het geval van grote volumes paracentese, door een buis ingebracht in de buikholte. Groot-volume paracentesis verwijdert meer dan 5 liter vocht en vereist een albumine-infusie.

Vereisen paracentese zou wijzen op een verslechtering van uw conditie, en het is waarschijnlijk dat je nodig hebt om de procedure herhalen om de controle over uw ascites te behouden.

•  Overweeg om een transjugulaire intrahepatische portosystemische shunt, de zogenaamde TIPS, of een chirurgische shunt, als uw arts adviseert maatregel. Een shunt afleidt bloed uit de poortader, het verminderen van de druk en het voorkomen van seriële ascites.

Therapieresistente ascites is een aanvaardbare indicatie voor TIPS, Dr. Elizabeth Verna gerapporteerd in de kwestie van de Virtual Mentor, een uitgave van de American Medical Association december 2008. Vanwege complicaties geassocieerd met TIPS, wordt deze procedure gereserveerd voor patiënten die niet frequent paracentesis verdroegen.

•  Onderga transplantatie chirurgie als stappen om het beheer van uw ascites hebben gefaald. Moedig uw vrienden en familie om orgaandonoren te worden. Volgens de Mayo Clinic, elke dag mensen sterven terwijl ze wachten op een transplantatie. Er zijn gewoon niet genoeg gedoneerde organen voor iedereen in nood.

Hints

  • Volg het advies van uw arts.
  • Zorg voor voldoende bedrust.
  • Verbruik geen alcohol.
  • Gebruik geen medicatie niet nemen zonder goedkeuring van uw arts.